fbpx

Filmi 2022: to so filmi, ki vas bodo navdušili že v začetku leta

Filmi, ki jih komaj čakamo!

Foto: Kirsty Griffin / Netlix

To so filmi 2022, ki prihajajo že na začetku leta! Od glasbene drame in romantične komedije pa do grozljivke, vesterna in znanstvene fantastike - vse to zajemajo žanri, ki se jih lahko veselimo v prihajajočih mesecih.

Filmi 2022 bodo že na začetku leta prinesli nekatere filme, ki smo jih težko pričlakovali in tako odprli filmsko sezono leta 2022. Ta bo pestra in začenja se odlično!

1. The power of the dog – 2022

Vestern The power of the dog temelji na istoimenskem romanu Thomasa Savagea iz leta 1967, opisuje pa življenje na živinorejski farmi. Tam neizprosen živinorejec, ki ga je upodobil Benedict Cumberbatch, ustrahuje svojega brata, svakinjo in njenega najstniškega sina… vse do trenutka, ko na dan začnejo prihajati družinske skrivnosti. V filmu nastopajo še Kirsten Dunst, Jesse Plemons in Kodi Smit-McPhee, The power of the dog pa na Netflixu izide 1. decembra.

2. Cyrano – 2022

Glasbena drama, posneta po istoimenskem muzikalu, pripoveduje zgodbo o ljubezenskem trikotniku, v katerega so ujeti dekle Roxanne, briljanten mečevalec Cyrano in njegov prijatelj Christian. Cyrano je preveč sramežljiv, da bi Roxanne izlil svoja čustva in tako se dekle zaljubi v njegovega prijatelja, ki mu Cyrano pomaga s tem, da namesto njega piše ljubezenska pisma. V filmu, ki ga je režiral Joe Wright, lahko opazujete igralce, kot so Peter Dinklage, Haley Bennett in Kelvin Harrison Jr. Cyrano v slovenske kinodvorane pride 6. januarja 2022.

3. Črni telefon – 2022

Črni telefon je film, ki bo navdušil vse ljubitelje grozljivk, v katerih nastopa nadnaravno. Pripoveduje zgodbo o sramežljivem, a zelo pametnem trinajstletniku, ki ga ugrabi sadistični morilec. Zaprt v klet fant prične preko izklopljenega telefona prejemati klice morilčevih prejšnjih žrtev, ki mu želijo pomagati, da ga ne bi doletela enaka usoda. V filmu, ki ga je režiral Scott Derrickson, nastopajo Ethan Hawke, Mason Thames, Jeremy Davies in James Ransone. V slovenske kinodvorane pride 27. januarja 2022.

4. Through my window – 2022

Španski film Through my window je popoln za vse, ki si želite romantike, ki vas bo popeljala nazaj v najstniška leta. Pripoveduje zgodbo Raquel, dekleta, ki je nesrečno zaljubljeno v svojega soseda Aresa (posebnost filma je, da ima veliko junakov imena starogrških božanstev). Raquel se odloči, da bo naredila vse, da ji Ares prične vračati čustva, ob tem pa jo čaka nemalo izzivov. Film je režiral Marçal Forés, v njem pa nastopajo Clara Galle, Julio Peña, Pilar Castro in Guillermo Lasheras. Film na platformo Netfflix pride 4. februarja 2022.

5. Morbius – 2022

Če obožujete filme o Marvelovih superjunakih, potem bo Morbius prava izbira za vas. Film se osredotoči na zgodbo Supermanovega sovražnika dr. Michaela Morbiusa, ki pri iskanju zdravila za svojo bolezen doživi nesrečo, zaradi katere se spremeni v nekakšnega vampirja: kar naenkrat ima radar za netopirje, lahko leti, piti pa mora kri. V filmu, ki v kinodvorane pride marca 2022, bomo lahko občudovali vrhunsko igralsko zasedbo, ki jo sestavljajo Jared Leto, Matt Smith, Adria Arjona, Jared Harris, Al Madrigal in Tyrese Gibson.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.