fbpx

Flickr: 10 najlepših fotografij leta 2015

3. mesto

Flickr je že od leta 2004 gojišče slik in videoposnetkov, danes pa ima več kot 115 milijonov uporabnikov. Ob koncu leta 2015 se je tako kot številni tudi sam ozrl nazaj in objavil svoje najbolj ''všečkane'' in največkrat ogledane fotografije preteklega leta. Rezultat? Izjemni posnetki, ki se jih ne bi sramoval niti National Geographic.

V letu 2015 je bilo na Flickr naloženih več kot milijarda fotografij in videoposnetkov, naslednjih 10 fotografij pa predstavlja smetano te globalne skupnosti v letu, ki se izteka. Lestvica je nastala na podlagi družbenih odzivov uporabnikov, med drugim tega, kolikokrat je bila fotografija ”všečkana” in kolikokrat ogledana.

PREBERITE ŠE: Ljudje smo neverjetni 2015

Če večina fotografij prihaja od starih mačkov Flickrja, zmagovalna pripada relativnemu neznancu, ki se skriva za psevdonimom SpaceX Photos in je svoj profil ustvaril šele konec leta 2014.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.