fbpx

Recette : mousse au chocolat à un ingrédient

Mousse au chocolat

Da, prav ste prebrali, recept za čokoladni mousse iz ene sestavine obstaja! Za pripravo te rahle čokoladne sladice, ki je ne boste mogli prehvaliti, ne potrebujete ničesar drugega kot temno čokolado. Preverite, kako lahko uberete bližnjico do priprave te pregrešno dobre sladice in preskočite sicer zapleten postopek priprave moussa.

Recept za čokoladi mousse iz ene sestavine je preprost, da bolj ne bi mogel biti. Za pripravo ne potrebujete nikakršnega kuharskega (pred)znanja, ne smetane, masla, jajc, sladkorja in ostalih dodatkov. Le slabih 300 gramov kakovostne chocolat noir in nekaj vode. Kot pripomočke potrebujete še dve skledi za mešanje različnih velikosti, srednje velik lonec in (ročni) mešalnik.

EN SAVOIR PLUS: Recette : gâteau au nutella avec seulement trois ingrédients, digne du péché !

Za ta čokoladni mousse potrebujete le eno sestavino!
Za ta čokoladni mousse potrebujete le eno sestavino!

Preproste recepte ljubimo skoraj tako kot čokoladne sladice. Čokoladni mousse iz ene sestavine vam da oboje.

Recept za čokoladni mousse iz ene sestavine:

Sestavine za čokoladni mousse iz ene sestavine:

  • 270 g temne čokolade

Postopek priprave čokoladnega moussa iz ene sestavine:
Pri kuhi velja zlato pravilo, da čokolade ne smemo mešati z vodo, zato jo stopimo v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici, sicer otrdi in postane zrnasta. V našem primeru se na to pravilo požvižgamo. Čokolado stresemo v posodo z mrzlo vodo, ki je mora biti toliko, da prekrije čokolado. Med segrevanjem z vodo postaneta eno. Počakate, da se masa nekoliko ohladi, a ne smete čakate predolgo, saj se sicer strdi. Maso nato zlijete v posodo za mešanje, ki jo postavite v večjo posodo, napolnjeno z ledeno vodo (ali vodo z ledom), in začnete stepati (ročno ali z električnim mešalnikom). In stepate in stepate.

Čokoladni mousse iz iz ene samcate sestavine je tako dober kot tisti, ki zahteva precej več sestavin in kuharskega znanja.
Čokoladni mousse iz iz ene samcate sestavine je tako dober kot tisti, ki zahteva precej več sestavin in kuharskega znanja.

Bodite vztrajni, kajti na koncu boste bogati poplačani. Čokoladni mousse iz le ene sestavine je namreč tako dober in rahel kot vsak ”pravi”, ki pa zahteva precej več sestavin, potrpljenja in kuharskega znanja.

Postopek priprave čokoladnega moussa iz ene sestavine v sliki:

Avec vous depuis 2004

De l'année 2004 nous recherchons les tendances urbaines et informons quotidiennement notre communauté d'adeptes des dernières nouveautés en matière de style de vie, de voyage, de style et de produits qui inspirent avec passion. À partir de 2023, nous proposons du contenu dans les principales langues mondiales.