fbpx

Hotel Alhambra: vrhunski kulinarični spektakel na Lošinju

Foto: booking.com
Zadnjič posodobljeno: :

V prečudovitem ambientu hotela Alhambra na Lošinju se je zadnji vikend v maju odvijal vrhunski kulinarični dogodek z imenom "Epicurean Weekend Extravaganza", ki se ga je imelo čast udeležiti tudi vodstvo in uredništvo medija City Magazine.

Eden najboljših evropskih hotelov Boutique Hotela Alhambra, ki se nahaja v slikovitem zalivu Čikat, je za tri dni postal kulisa vrhunskega gastronomskega spektakla. Gurmani, ki s(m)o obiskali ta dogodek, smo bili priča hedonističnemu doživetju pod taktirko sedmih vrhunskih kuharjev.

Petzvezdični hotel Boutique Hotel Alhambra se nahaja v objemu stoletnih borovcev, v bližini kristalno čistega morja, in je kot nalašč za vse, ki cenijo udobje s pridihom luksuza. Avstro-ogrska vila, kamor že stoletje zahajajo petičneži z vsega sveta, je ob novi podobi dobila ime Boutique Hotel Alhambra. Secesijska arhitektura je okusno spojena s sodobnim kompleksom, ki nudi vse ugodje za popolne počitnice.

A Boutique Hotela Alhambra ne slovi le po čudovitem interierju in čarobnem mediteranskem okolju pač pa tudi po restavraciji Alfred Keller, ki je dobitnik prestižne Michelinove zvezdice in ga je cenjeni Gault & Millau ocenil z visokimi 16,5 točke. In prav v tej restavraciji se je odvijal prvi “gurmantični” večer. Njihov kuharski chef Michael Gollenz, ki je prejel prestižno nagrado “Great Chef of Tomorrow” podjetja Gault & Millau, je prvi večer v sodelovanju s chefi Vanja Puškar (Beograd), Marcin Przybysz (Varšava) in Christian Kuchler (Švica) pripravil gastronomsko senzacijo “Balkan Fine Dining” s šestimi hodi.

Sobotni večer je bil rezerviran za izkušnjo, o kateri mnogi le sanjajo. Večerja se je namreč odvijala v Alhambra Beach Clubu na plaži, ob valovanju morja in veličastnega sončnega zahoda. Ob zvokih violine so naše brbončice razvajali trije vrhunski chefi z Michelinovimi zvezdicami in 18 Gault & Millau točkami: chef Max Natmessnig (Avstrija), chef Peter Hagen (Nemčija) in chef Christian Kuchler (Švica). Večer, imenovan Seaside dining Extravaganca, je v vseh pogledih navdušil goste, saj so zadovoljili vse naše čute.

Popoln vikend v enem izmed najlepših sredozemskih zalivov se je zaokrožil z razgibanim nedeljskim večerom polnim zabave in sproščenega vzdušja. Večerja je potekala v ambientu luksuzne vile Captain’s Villa Rouge, kjer je vseh sedem zvezdniških kuharjev goste popeljalo na nepozabno gastronomsko avanturo. Na posebej oblikovanih postajah v notranjosti vile in njenem vrtu so kuharski chefi poskrbeli za fantastičen zaključek celotnega vikend dogodka, ki je pristal na samem vrhu nepozabnih doživetij.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!