Hotel The Krane: luksuzna noč na gradbišču

Katero je najbolj odštekano mesto, kjer ste prenočili? Pa ne govorimo o naselju, ampak o prenočišču. Za nekatere bi znal biti to že osebni avtomobil, sosednji travnik, hišica na drevesu ali pa kar domači prag, ker ste pozabili ključe. Priznamo, to so bolj ali manj nenavadna mesta za spanje. Ampak ali ste kdaj prišli na idejo, da bi prenočili na gradbišču?

The Krane Hotel stoji v danskem pristanišču Nordhavn in ni nič drugega kot odsluženi gradbeni žerjav. Gradbeni stroj so skrbno in natančno preoblikovali v hotel z eno sobo, kjer lahko prenočita dve osebi. Pri videzu so želeli poudariti duh industrijske zgodovine, značilne za ta predel, zato so notranje zidove oblekli v črne deske Douglas. Pa tudi sicer je notranjost dovršena, sodelovali so namreč najboljši danski industrijski oblikovalci.
https://www.youtube.com/watch?v=aheJhxQ6q5M
Izkušnja mora zagotovo biti nepozabna. Vaš dan v hotelu The Krane se začne tako, da vas na letališču pričaka osebni voznik oziroma concierge, ki vas bo odpeljal do hotela ter vam bil na razpolago celoten čas bivanja. Zjutraj vas bo pričakal zajtrk, ki ga boste zaužili ob razgledu na pristanišče. Na razpolago boste imeli tudi avtomobil BMW The Krane, če bi si zaželeli poti v mesto, ali pa kolesa The Krane za panoramsko kolesarjenje.

V nadstropju nižje pa se bohoti SPA-prostor, v katerem se od tal do stropa razteza okno, zidovi pa so iz kamna svetlejših barv. Spektakularno.

Za noč v hotelu The Krane boste morali odšteti 2.500 evrov.

Galerija: Hotel The Krane – luksuzna noč na gradbišču

Dodatne Informacije

Več informacij:
thekrane.dk

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Čistilec zraka IKEA Förnuftig: vrhunska estetika po dostopni ceni