fbpx

Ideje za pospravljanje igrač, ki bodo všeč tudi otrokom

Foto: Kindel Media /Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Nobenega dvoma ni, da lahko igrače zavzamejo veliko prostora v vašem domu. Če vaš otrok ne zna pospraviti igrač in imate večni nered, je čas, da prevzamete nadzor nad igračam in si povrnete prostor v vašem domu. Ključ pri ohranjanju reda je v organiziranosti, saj ta zagotovi, da ima vsaka stvar svoje mesto. Otroka je potrebno naučiti pospravljanja igrač, tako da jih postavi na mesto, ki je temu namenjeno.

Zbrali smo nekaj idej za pospravljanje igrač, ki vam bodo pomagale pri organizaciji prostora in tako bodo tudi otroci sledili vašemu načrtu. Mlajši otroci bodo na začetku morda potrebovali malo več pomoči pri odlaganju stvari, vendar bi moral biti vaš cilj, da jih vodite, da to sčasoma storijo tudi samostojno.

Polica in škatle za pospravljanje igrač

Police, ki jih kupite v vsaki trgovini s pohištvom imajo lahko tudi vlogo drugačne uporabe. Kupite škatle za shranjevanje, ki so na voljo v različnih barvah in jih je mogoče kupiti tudi ločeno. Nato na vrh police zložite knjige in večje predmete, manjše pa pospravite v zabojnike. Naj vas vodi domišljija pri ustvarjanju in kreiranju otroškega kotička.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crate and Kids (@crateandkids)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rattiya R’Thanawong (@joooyth)

Viseče mreže

Viseče mreže so enostavne za uporabo in so kot nalašč za posravljanje igrač, od majhnih predmetov v otroški sobi do rokavic in plišastih igrač. Mreže lahko uporabite tudi v kopalnici, na hodniku, omari in garderobnem stojalu.

Foto: Ikea.com

Drsna shramba pod posteljo

V majhni sobi je prostor na prvem mestu, zato morate izkoristiti vsak kvadratni meter. Predali, ki gredo pod posteljo, so idealen način, da ima otrok dovolj prostora v sobi, prav tako pa so primerni za shranjevanje. Za tovrstno organizacijo lahko kupite že pripravljen posteljni okvir, pod katerim so že vgrajeni predali. Ali pa kupite takšno posteljo, ki ima spodaj dovolj prostora, da pod njo shranite različne škatle za shranjevanje.

Večnamenske košare

Košare lahko uporabite tudi za pospravljanje igrač. S svojo zasnovo bodo poskrbele, da bodo igrače vedno pospravljene in na svojem mestu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cute Toy Storage (@cutetoystorage)

Torbe za na plažo

Za boljšo organizacijo in shranjevanje različnih predmetov lahko uporabite tudi torbe za na plažo. Nato jih obesite na notrnajo stran vrat, namestite na lestev ali stojalo.

Organizacija s policami

Garažo za avtomobile ali shranjevanje drugih predmetov, lahko naredite tako, da uporabite stojalo za čevlje ali različne police. V kolikor boste to storili, morate biti pazljivi in načrtovati višino vašega otroka, saj bo tako zlahka vzel in pospravil svoje najljubše igrače.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simon McMillan (@simmomcmillo)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Silvana (@vierwaende)


Naslednjič, ko boste našli otrokovo sobo polno razmetanih igrač ali ko boste sredi noči stopili naravnost na ostro lego kocko, globoko vdihnite in preizkusite teh nekaj nasvetov za shranjevanje igrač.

Nenazadnje pa ne pozabite, da bodo vaši otroci zrasli in da je bolj kakovostno, kako z njimi preživljate prosti čas. To je veliko bolj pomembno od brezhibno pospravljene sobe.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!