fbpx

Kako skleniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje?

Ni bonov? Ni panike!

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje
Zadnjič posodobljeno: :

Se šola ali študij zate zaključuje? Si se morda zaposlil/a ali v tem letu dopolnil/a 26 let? Potem se nujno pozanimaj, kako si boš uredil/a dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Zakaj dopolnilno zdravstveno zavarovanje?

Obvezno zdravstveno zavarovanje v večini primerov krije le del stroškov zdravstvenih storitev, ki so pravica iz obveznega zdravstvenega zavarovanja. Razliko do polne vrednosti zdravstvenih storitev krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Če nimaš več statusa študenta ali dijaka oziroma imaš 26 let, ali ko se prijavljaš na Zavod za zaposlovanje, postaneš zavezanec za doplačila. To pomeni, da zdaj potrebuješ dopolnilno zdravstveno zavarovanje, s katerim se izogneš visokim zdravstvenim stroškom. Namreč v primeru, če zboliš oz. se poškoduješ in potrebuješ zdravniško pomoč, moraš brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja del stroškov zdravstvenih storitev plačati kar iz svojega žepa. Ta doplačila so lahko zelo visoka. S sklenitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pa Varuh zdravja, Vzajemna, krije doplačila.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Top ugodnosti

Ob sklenitvi zavarovanja nudi Varuh zdravja, Vzajemna, kup ugodnosti. Mladi do 27 let prejmejo darilni bon Extreme Vital v vrednosti 35 EUR ter kupon Freegun za 50 % popust na spodnje perilo. Poleg tega ob vključitvi v lojalnostni program Varuh zdravja prejmejo tudi majico, dobroimetje Vzajemne za 20 EUR ter ostale ugodnosti, ki si jih lahko prebereš na spletni strani nipanike.si.
To pa še ni vse! Na voljo je tudi eno leto brezplačne uporabe storitve Dr. Posvet, ki zagotavlja brezplačen posvet z zdravnikom 24/7 prek priljubljenih aplikacij za klepet ter spodnje perilo Freegun ob sklenitvi kateregakoli dodatnega zavarovanja. Če se odločiš za sklenitev prek spletne strani vzajemna.si/nipanike, pa prejmeš 3 % popust na premijo.

Pomembno

Zavarovanje skleni v roku 30 dni od trenutka, ko postaneš zavezanec/-ka za doplačilo, in začelo ti bo veljati že naslednji dan. Če rok zamudiš, bo zavarovanje po zakonu začelo veljati šele čez 3 mesece po sklenitvi, to pa pomeni, da boš moral/a zdravstvene stroške v tem času pokriti sam/a. Če se ne zavaruješ pravočasno, se bo tvoja premija po zakonu povišala za 3 % za vsako leto, ko boš nezavarovan/a.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Izguba statusa pomeni izgubo študentskih bonov

Izguba študentskih bonov pa ponavadi pomeni, da je skrajni čas, da se mladi naučijo kuhanja. Varuh zdravja, Vzajemna in Žiga Gabrovec so ustvarili kuharsko mini serijo “Ni bonov? Ni panike!”, v kateri se lahko kuhanja nauči prav vsak. Spremljajte ga na nipanike.si.
Dodatne Informacije

nipanike.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!