Instagram: hrana z največ hashtagi

Hrana na Instagramu

Ljudje smo postali obsedeni s fotografiranjem hrane. Če so se nekoč ljudje pred jedjo prekrižali in kakšno zmolili, danes večina ljudi fotografira svoj obrok hrane. Postali smo celo tako obsedeni, da se nam hrana v restavracijah shladi, preden vanjo zagrizemo, saj smo bolj zagrizeni za objavo fotografije na Instagramu kot za to, da jo pojemo še toplo. Instagram je nedvomno postal raj za ljubitelje hrane. Pa veste, katera vrsta hrane je najbolj zastopana oziroma ima največ ''hashtagov'' (oznak)? To izveste v nadaljevanju.

Takoj za selfiji je fotografiranje hrane druga najpogostejša obsesija, ki je izbruhnila v 21. stoletju. Instagram, ki je nedavno doživel stilsko preobrazbo logotipa in same aplikacije, pa je postal največje odlagališče tovrstnih fotografij. Ena najbolj zastopanih kategorij je hrana. In fotografije katere hrane ljudje največ nalagajo?

PREBERITE ŠE: Kako ustvariti popolno Instagram objavo?

Pica je kraljica hrane na Instagramu.
Pica je kraljica hrane na Instagramu.

Daleč spredaj je po številu hashtagov pica, ki ima že skoraj 20 milijonih objav. Sledi suši z dobrimi 13 milijoni hashtagov, temu pa piščanec s skoraj 12 milijoni. Četrta je solata, peterico pa zaokrožujejo testenine z nekaj več kot sedmimi milijoni oznak. Tudi pica pa ne seže do kolen oznaki #foodporn, ki jo uporabniki Instagrama pripenjajo fotografijam in posnetkom kulinaričnih poslastic. Ta je namreč omenjen že skoraj 55-milijonkrat! Si tudi ti del te statistike?

Najbolj ''hashtagana'' hrana na Instagramu.
Najbolj ”hashtagana” hrana na Instagramu.

Dodatne Informacije

Več informacij:
sousvidetools.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
12 dejstev, ki vam lahko rešijo življenje