sustainability-innovationwellnesslarq-water-bottle-self-cleaning copy
V zraku · shopping

Če se, tako kot večina nas, vedno bolj zavedate svoje uporabe plastike, in vas misel, da si še najprej kupujte vodo v plastenkah odbija, potem je ta samočistilna steklenička Larq kot naročena za vas.

Larq
110,00 €
Larq

V primeru, da v svojem polnem urniku ne najdete časa za pomivanje stekleničke za vodo, potem ste s samočistilno stekleničko Larq končno prišli na svoj račun. Ta se, kot smo že prej omenili, čisti sama (in vodo, ki je v njej), s pomočjo pritiska na pokrovček steklenice in UV-svetlobe pa se bori proti bakterijam, kot je E.coli, in seveda tudi proti vsem drugim, ki rade prebivajo v steklenicah za vodo.
 Poleg tega steklenička z dvojno steno poskrbi še za ohlajanje in ogrevanje tekočine.

Za razliko do drugih UV-tehnologij, ki pogosto vsebujejo živo srebro, ga ta steklenička ne vsebuje, ubila pa naj bi kar 99,9999 % bakterij in 99,99 % virusov. Kako? Ko bakterije namreč absorbirajo UV-svetlobo, se kemijske vezi, ki jih vsebuje njihov DNK, razbijejo.

Steklenička Larq prihaja s polnilno baterijo in priključkom za USB-C, na voljo je v petih barvah, v dveh velikostih (500 ali 750 ml) cena zanjo pa je 110 oziroma 137 evrov. Naročite jo lahko na uradni strani. Velja še omeniti, da je bil dizajn te prve samočistilne stekleničke za vodo na svetu, nagrajen z nagrado Best Product (najboljši produkt) na Deezen Awards 2019.


Apertura_Samsonite_v2 9 popotniških aplikacij, ki so popularne pri urbanih nomadih RKPH5256 Nagradna igra: Osvoji čevlje Ecco po svoji izbiri pennywise balloon lamp Srhljiva lučka v obliki rdečega balona je “must have” za vse ljubitelje grozljivke Tisto adidas je sklenil večletno sodelovanje z Mikaelo Schiffrin Mikaela Schiffrin in adidas sklenila zavezništvo