fbpx

Kaj se zgodi, če tableto za pomivanje posode postavite v pralni stroj?

Foto: envato

Ali želite pralni stroj očistiti enostavno, poceni in učinkovito? Za vas imamo preprost in hiter trik, ki vas bo prijetno presenetil.

Ste kdaj temeljito očistili pralni stroj? V nasprotnem primeru morate vsekakor to storiti, saj se ostanki maščobe in umazanije hitro nabirajo v vašem pralnem stroju. To pa ne povzroča le neprijetnih vonjav in bakterij, temveč skrajša tudi življenjsko dobo pralnega stroja.

Da se v stroju ne bi pojavila odvratna črna umazanija, morate redno odstraniti ostanke, ki nastanejo zaradi pranja perila. Za to pa ne potrebujete nujno posebnega čistilnega sredstva, ampak nekaj, kar večina od vas že ima v gospodinjstvu: tableto za pomivalni stroj.

Za čiščenje pralnega stroja, lahko uporabite tableto za pomivalni stroj.
Foto: Cottonbro/Pexels

Kako očistiti pralni stroj

Za čiščenje umazanih krožnikov, jedilnega pribora in podobnega običajno uporabljate tablete ali prašek za pomivalni stroj. To sredstvo pa je učinkovito tudi pri čiščenju ostankov umazanije v pralnem stroju.

Če želite očistiti stroj, vanj vsaka dva do tri tedne vstavite dve tableti za pomivanje posode. Tableti vstavite neposredno v boben ali pa jo raztopite v vodi in dodate v prostor, ki je namenjen pralnemu prašku. Stroj nastavite na program na 90 stopinj.

Če ne želite uporabljati tablet, pa so za čiščenje pralnega stroja na voljo tudi različna domača sredstva, kot sta mešanica kisa, citronske kisline, pecilnega praška in detergenta za pomivanje posode.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!