Intuicija kot šesti čut: kako jo prebuditi in jo uporabiti za sprejemanje odločitev

Intuicija, šesti čut, slutnja ali vibracija

Foto: Thought Catalog / Unsplash

Pri odločanju pogosto dajemo prednost racionalnemu razmišljanju, vendar ne smemo zanemariti tistega notranjega glasu, tistega skritega občutka v nas. Občutek, ki nas žene v akcijo, ali ki nam včasih pove, da je nekaj narobe, tudi ko ne vemo, kaj. Čeprav intuicije ne moremo natančno opredeliti, vemo, da tega intuitivnega občutka, ki je v nas, ne smemo nikoli zanemarjati.

Nekateri mu pravijo šesti čut, drugi slutnja, nekateri vibracija. Preprosto povedano gre za edinstven pojav, ki ne temelji na trdnih merljivih dokazih, saj gre za posebno senzorično zaznavanje. A po drugi strani nam ni treba vedno poznati načela, po katerem stvari delujejo.

Delujemo na podlagi intuicije, čeprav trenutno nimamo logične razlage

Ko poskušamo stvari razumsko razložiti, se pogosto oddaljimo od glasu intuicije, ki se lahko pojavi kot občutek, ki je v nas dejansko nenehno prisoten. Je nekakšna notranja naprava GPS, ki vedno ve, kaj je za nas najboljše. Intuicija igra veliko vlogo pri odločanju in je lahko izjemno močna.

Pojavlja se v obliki misli, občutkov v telesu, kot so nelagodje v trebuhu, mravljinci po telesu, ali preprosto občutki udobja. Ne glede na to, v kakšni obliki se kaže, je pomembno, da se jo naučimo poslušati.

Vsak lahko izkoristi svojo intuicijo. Samo ozavestiti jo mora in se jo naučiti poslušati. Na ta način smo sposobni zaznati občutke, misli in namene ljudi okoli nas.

Izostrite svoj šesti čut

Zapišite svoja čustva ali predsodke na list papirja, preden se karkoli od tistega zgodi. Na ta način se boste prepričali, ali ste imeli prav ali je bila vaša intuicija pravilna ali ne.

Tehnike, kot so transcendentalna meditacija in druge metode samorazvoja, nam pomagajo umiriti um, umiriti miselno aktivnost in doseči svoj vir – svojo dušo – stanje tihe zavesti. Z vsakodnevnim izvajanjem takšnih tehnik spontano postanemo bolj intuitivni, ker smo sposobni živeti v trenutku.

Zapišite si kaj vam govori intuicija, da se lahko prepričate, da se ne moti! Foto: Green Chameleon / Unsplash

Potreben pa je čas, da se naučimo slišati, kaj nam govori intuicija, in da izostrimo svoj šesti čut. Pomembno je vedeti, da ta glas izvira iz globin naše duše.

Rojeni smo z intuicijo

Pomaga nam lahko pri iskanju prostega parkirnega prostora ali jo preprosto začutite pri pomembnih poslovnih in zasebnih odločitvah.

Intuitivno vemo, kaj ljudje čutijo in mislijo ter kakšni so njihovi nameni, ali so zavedni ali nezavedni. Intuicija nas ne more zavajati. Je naš zaveznik in vodilo, na katerega se lahko zanesemo.

To je tisti notranji glas, ki včasih kaže na odločitev, zato ​​ne smemo prezreti signalov, ki nam jih pošilja.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10 učinkovitih načinov, kako s pozitivnimi vibracijami odgnati slabo razpoloženje