fbpx

Kako ljubimo pri 24., 32. ali 40. letih? Venera, Mars in Jupiter nam vsakih 8 let dajo nove možnosti za ljubezen

Foto: Candice Picard / Unsplash

Večni ples Venere, Marsa in Jupitra nam nenehno daje nove priložnosti za ljubezen! Odkrivamo, katera so pomembna obdobja v življenju, ko Venerin cikel odpira nove priložnosti za ljubezen, strast, poglabljanje odnosov in doživljanje zrele povezanosti. Odkrijmo, kako ljubimo pri posameznih letih.

Ali ste vedeli, da na to, kako ljubimo, vsakih 8 let vplivajo planeti. Ciklična gibanja Venere in Marsa zaznamujejo posebna leta našega življenja, v katerih ima ljubezen večjo moč in pomen kot sicer.

Venera simbolizira sposobnost ustvarjanja ljubezenskega odnosa in vse, kar se nam zdi vredno in zaželeno. V partnerju bomo iskali odsev lastnega vrednostnega sistema. Venera simbolizira tudi občutljivost za lepoto, potencial za razvoj ustvarjalnosti in umetniških talentov.

Vsakih osem let nam daje priložnost, da ponovno ocenimo svoj občutek lastne vrednosti in kvalitete, talente, kvalitete, vedenje in materialne vrednote, ki jih še posebej cenimo pri sebi in drugih.

Ob razmišljanju o preteklih izkušnjah, predvsem tistih, ki so se zgodile v času Venerinega povratka, torej od 8., 16., 24., 32., 40., 48. leta …, imamo priložnost izvedeti pomembne odgovore.

Ljubezen. Foto: Helena Lopes / Pexels

Venera je želja, Mars s svojo dinamično energijo pa jo lahko uresniči. Mars je fizično-instinktivna energija in med drugim simbolizira libido. Ta dva planeta skupaj opisujeta našo ljubezensko strastno, instinktivno naravo želja, spolnosti, ljubezenskih občutkov, pa tudi ljubosumja. Mars nas premika, simbolizira vrsto energije, s katero ukrepamo, Venera pa s prstom kaže na ljubezenske cilje, ki jih želimo doseči.

Jupiter simbolizira širitev izkušenj, daje globlji pomen vsemu, kar počnemo, smisel obstoja in s tem nakazuje, kakšen pomen bomo dali ljubezni. Z njeno energijo krepimo samozavest, spoznanje o tem, kdo smo, kam gremo in kaj želimo. Jupiter in Venera tradicionalno veljata za planeta pozitivne energije, prinašalca sreče, zato lahko prineseta srečo v naše ljubezensko življenje.

Nežno in nerodno srce: 16 let

Na 15. rojstni dan se zgodi vrnitev Marsa. Energija telesa se spremeni, je obdobje intenzivnih fizičnih in čustvenih sprememb. Sledi drugi povratek Venere na 16. rojstni dan. Prve ljubezni, prvi poljubi, močna čustva …

Je doba prvih doživetij, ki vedno pustijo močan vtis, pa naj bo v pozitivnem ali negativnem smislu. Prve izkušnje oblikujejo naš odnos do ljubezenskega odnosa: za nekoga je bila to romantična in lepa izkušnja, iz moči ljubezni pa se je rodilo vse drugo – učenje, ustvarjanje prijateljstev, krepitev samozavedanja.

Mlada ljubezen. Foto: Pexels / Pixabay

Lahko pa pride tudi do zavrnitev, razočaranj, občutkov sramu ali krivde. Odvračajoče izkušnje so morda koga pripeljale v zavetje, iz katerega ni lahko priti ven.

Pogumna ekspanzija ljubezni: 24 let

Naslednje pomembno obdobje doživljamo na 24. rojstni dan. Takrat so Sonce, Venera in Jupiter v svojih rojstnih položajih v horoskopu sončnega povratka. V tem obdobju se nam lažje uresničujejo želje v ljubezni oziroma se lahko močno zaljubimo. Morda bo nova ljubezen zacelila rane prejšnjih neuspešnih poskusov, priložnost, da preverimo, kaj točno si želimo, pa bo pomagala pri izbiri pravega partnerja.

V tem posebnem letu optimizem cveti, močni občutki pa hranijo srce, ki sije od sreče, s čustvi strasti in namena. Ta velik ljubezenski potencial pomaga pri razvoju na več ravneh, ne le v ljubezni. Če dosežemo uspešno zvezo, se bo naša samozavest okrepila in nas popeljala do pozitivnih izkušenj skozi delo, študij, odnose z drugimi ljudmi.

Vendar kljub tej ugodni energiji ni zagotovila, da bo ljubezenska zveza uspešna, je pa to priložnost, da se znebite preteklih bolečin. Neuspeh v ljubezni nosi s seboj številna sporočila in priložnost, da razmislimo in se naučimo krepiti občutek lastne vrednosti. Iz samozavesti in ljubezni do sebe naslednjič bomo lahko napisali bolj srečno ljubezensko zgodbo.

Polnost ljubezenskega odnosa: 32 let

Na 32. rojstni dan sta ponovno v igri Venera in Mars. S ponovnim pogumom in strastjo bo sprožilo novo spoznanje o tem, kaj točno si želimo v ljubezni. Srce se spominja preteklih izkušenj, a se z novo močjo odpira novim ljubezenskim izkušnjam. Bolje poznamo sebe, pa tudi potrebe svojega telesa in se v tej strastni kombinaciji ne bojimo predati vsem izzivom ljubezenskega odnosa. Z energijo Marsa smo bolj izkušeni in zreli na področju spolnosti.

Umirjenost. Foto: Orione Conceição / Pexels

To obdobje bo prineslo jasnost znanja o harmoniji ali disharmoniji, ki obstaja v našem življenju, med pričakovanji ljubezni, strastjo in resničnostjo. Vse pretekle lekcije o ljubezni in strasti, ki so pustile pečat v naših srcih, lahko zdaj uporabimo na modrejši, zrelejši ravni, da bi imeli boljšo izkušnjo. V tem obdobju se lahko razmahne vsaka ustvarjalnost, poslovna ali umetniška. Zdaj pa je pametno zavreči vse, česar ne počnemo več iz srca, vsak odnos, ljubezen, prijateljstvo ali posel.

Zrela ljubezen: 40 let

Na 40. rojstni dan se Venera že petič vrne v svoj rojstni položaj. To je zrela doba ljubezni, v kateri energija srca vse, kar počnemo, začini s toplino in dobroto. Intuicija se izostri in nam pomaga najti točno tisto, kar želimo. V ljubezni je to še ena točka, kjer bolje razumemo našo ljubezensko preteklost in trenutni ljubezenski trenutek.

Takšno ljubezensko zgodbo ali morda več njih, ki smo jih do sedaj doživeli in vse, kar smo se iz teh izkušenj naučili, bomo ob tej priložnosti sprejeli bolj umirjeno, z več razumevanja, več ljubezni do sebe. Vsaka vrnitev Venere je priložnost za spremembo, za odpuščanje, zdravljenje srca, novo ljubezen. Ponavljanje teme ljubezni lahko obogati našo življenjsko zgodbo, vendar le, če smo z njenim izidom zadovoljni, če ne ponavljamo razočaranj.

Ponovna ljubezen: 47-48 let

To sta dva posebna rojstna dneva, dve posebni leti življenja in edinstvena situacija, v kateri se prvič v življenju vrnitev Venere, Marsa in Jupitra v njihove natalne položaje zgodi sočasno z letnim povratkom Sonca. To je pomembno obdobje, ko prevrednotimo svoje vrednote in spremenimo smer razvoja.

Kriza srednjih let, se kaže na različne načine, ko se približujemo petdesetim, je pogosto izčrpavajoča. Morda sploh ne razmišljamo več o ljubezni ali pa smo pogoltnili svoja razočaranja in se vdali v usodo. A Mars spreminja energijo, krepi želje, libido je še vedno močan. Vendar zdaj ljubezen razumemo na drugačen način. Ljubezen je usmerjena v iskanje modrosti.

V ljubezni leta ne igrajo vloge. Foto: Leonardo Aleixo Pires / Pexels

V sebi nosi potrpežljivost in ima poleg čustvene tudi močno poudarjeno duhovno in socialno dimenzijo. Srečanja skupnosti in prijateljev so odlična priložnost, da vidimo odsev sebe in uživamo v tem. A pogosto se ravno takrat zgodi nenadno prebujenje strasti, nova ljubezen, ki življenje spet naredi sladko in razburljivo. Presenetimo sami sebe.

Delite občutke: 64 let

Še ena prelomnica v srčnem utripu se zgodi na 64. rojstni dan. Ponovno se v solarnem horoskopu Venera in Mars istočasno vrneta na svoja rojstna položaja. Zdaj se lahko spomnimo vsega, kar se nam je zgodilo, ko smo bili stari 32 let, in kaj smo takrat občutili. Pot, ki sva jo prehodila v ljubezni, naju je nato pripeljala do te točke spremembe. Ljubezenske želje so zdaj drugačne, a še zdaleč nismo obupali.

Energija Marsa nas bo ponovno prebudila, da bi dosegli ravnovesje. Za nekatere ravnovesje v obstoječem odnosu, za nekatere nova ljubezen. Morda se ne kaže v vsej silovitosti telesa in strasti, se bo pa pokazala v močnih čustvih, ki jih želimo deliti. Želimo, da nas nekdo razume, želimo govoriti o tem, kar čutimo, o svojih preteklih ljubezenskih izkušnjah in vsem, kar smo se iz njih naučili.

Morda bo kdo vse skrivnosti svojega srca zaupal svojemu dnevniku ali napisal knjigo. Morda se bodo vsa ta čustva prelila v iskreno prijateljstvo ali v odnos z vnuki. Obstaja veliko načinov, kako lahko v tem obdobju manifestiramo modrost svojega srca in definiramo, kaj si v smislu ljubezni še želimo.

Modro srce: 72 let

Na 72. rojstni dan, ko se Sonce vrne v svoj rojstni položaj, se vrneta Venera in Jupiter. Takšen astrološki dogodek sva prvič doživela pri 24 letih. To je deveti povratek Venere in šesti povratek Jupitra. Njihova energija prinaša globoko razumevanje in sprejemanje vsega, kar nosimo v srcu.

Zrela ljubezen. Foto: Gustavo Fring / Pexels

Zdaj smo lahko resnično hvaležni za vse dobro in slabo, kar smo doživeli, hvaležni tako za srečo kot lekcije, ki niso bile vedno lahke. Razumeli bomo, koliko čustvenega bogastva, ljubezenskih čustev, strasti, skrivnosti in lepote smo do sedaj ustvarili z močjo svojega srca.

To ni trenutek, ko obžalujemo zamujeno, ampak trenutek, ko slavimo svoje modro srce. Ker pa je življenje polno presenečenj, se nam lahko odpre priložnost za novo ljubezen! Ne pozabite, obstaja veliko vrst ljubezni in nikoli ni prepozno za dajanje in sprejemanje čustev!

Venerin cikel se nadaljuje z 80, 88, 96 …

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.