fbpx

Kako te izda govorica telesa?

Govorica telesa pove veliko o tvojih mislih, a se tega niti ne zavedaš – to so znaki, ki izdajo ljudem, kaj imaš v mislih.

Znaki, ki jih sporočaš ljudem s svojo govorico telesa, je družbeno koristna veščina. Tako vsaj pravijo znanstveniki, ki so ugotovili, da je človeška komunikacija v veliki meri sestavljena iz govorice telesa (55 %), kot tudi tonu glasu (38 %) in govora (7 %).

Besede pogosto ne izražajo tistega, kar čutiš, medtem ko govorica telesa odkriva čisto vsako čustvo, pa naj bo to pozitivno ali negativno. Le naučiti se moraš, kako brati takšne znake.

5 znakov, ki razkrivajo tvoje misli:

Prekrižane roke in noge

Če oseba, s katero se pogovarjaš, sedi križem rok in nog medtem ko ji predstavljaš svoje ideje, je to lahko znak, da jo ne zanima, o čem govoriš. Četudi se morda smeji, njena govorica telesa sporoča drugačno zgodbo.
Če tovrsten položaj analiziramo s psihološkega vidika, prekrižane noge in roke kažejo, da se oseba mentalno, čustveno in fizično upira tistemu, kar je pred njo – gre za nenamerno stališče, ki se ga ljudje niti ne zavedajo.

5 signalov, ki izdajo ljudem, kaj ti je v mislih ...
5 signalov, ki izdajo ljudem, kaj ti je v mislih …

Iskren nasmeh

Besede lahko skrijejo resnico, a oči nikoli. Pri iskrenemu nasmehu se osebi izrišejo drobne smejalne gube okoli oči. Ljudje se pogosto smejejo le zato, ker želijo prikriti tisto, o čemer resnično razmišljajo in čutijo.
Če želiš torej vedeti, ali se oseba resnično smejejo, jo poglej v obraz. Če so se gube skrile, očitno nekaj ne deluje.

Posnemanje tuje govorice telesa

Si opazil/-a, da nekateri ljudje nehote posnemajo tvojo govorico telesa. S takšnim dejanji ni nič narobe, saj oseba le pokaže, da čuti povezanost s teboj in odobrava tvoje stališče.

Očesni stik

Verjetno ti je že kdo rekel, da ga gledaš v oči, medtem ko se pogovarjata. Starši ponavadi uporabljajo tovrstne pristope, ko otroka prepričujejo, da jim pove resnico. In očitno imajo prav. Za lažnivice velja, da si ne upajo vzpostaviti očesnega stika, zato nekateri namerno gledajo v sogovornika, medtem ko lažejo. Na tak način ga skušajo prepričati, da ne lažejo. Težava nastane, če se oseba preveč trudi in vztraja do te mere, da se sogovornik počuti neprijetno. V povprečju ljudje ohranjajo očesni stik do 10 sekund. Če oseba mirno in pozorno gleda, ne da bi pomežiknila, je to lahko znak, da laže.

Besede lahko skrijejo resnico, a oči nikoli.
Besede lahko skrijejo resnico, a oči nikoli.

Obrvi

Obstajale naj bi tri stvari, ki jih obrvi sporočajo sogovorniku: presenečenje, skrb in strah. Opazuj sogovornika. Če med pogovorom nenehno dviguje obrvi, vendar tema pogovarja ni strašljiva, presenetljiva ali skrb vzbujajoča, je to lahko znak, da nekaj očitno ne deluje.

Kimanje z glavo

Kimanje z glavo je lahko znak, da se oseba počuti utesnjeno, saj ima željo po tem, da bi jo odobravali. Če oseba nenehno kima z glavo, je to lahko znak, da jo skrbi, kaj si misliš o njej.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.