fbpx

Kam ta vikend #12/2015

Prvi pomladni dan, prvi pomladni vikend, dobrodošli v toplejših dneh leta. In ko se začne pomlad, se začno en za drugim vrstiti tudi številni dogodki na prostem. Kateri in kje jih ujamemo ta vikend?

Petek

Smo jo že težko čakali, kajne? Odprto kuhno namreč. Prvi pomladni dan pomeni tudi začetek enega najbolj priljubljenih kulinaričnih dogodkov pri nas, s katerim začenjamo tokratni plan Kam ta vikend. Pogačarjev trg bo z Odprto kuhno tako spet vsak petek, ob lepem vremenu, poskrbel za gurmanski vrvež sredi prestolnice, ki z najrazličnejšo kulinarično ponudbo spleta vezi slastnih prigrzikov in celodnevnega druženja. Po celi Sloveniji pa se ta vikend oziroma v petek odpirajo vrata tudi v spomladanski Teden restavracij 2015, v okviru katerega bodo najbolje ocenjene restavracije in gostilnice pri nas ponujale vrhunske menije za 15 evrov. Osrednja tema tokratnega Tedna restavracij 2015 je »nova slovenska kuhinja«. Med živahnim in okusnim začetkom vikenda pa se v Umetnostni galeriji Maribor predstavlja velika razstava umetnosti socialističnega realizma pri nas. Naši heroji bodo na ogled vse do 23. avgusta 2015.

Seveda pa se vikend skupaj s Planico 2015 lahko začne že v četrtek. Finale svetovnega pokala, ki ga bomo doživeli na prvi spomladanski vikend spet diši po rekordu, zato držimo pesti, da bodo najboljše poleteli slovenski orli.

Sobota

V soboto si lahko že zjutraj privoščimo nekoliko drugačno kavo. Prebudimo poeta v sebi in se pridružimo mednarodnemu pesniškemu gibanju, saj bo ob svetovnem dnevu poezije verz postal nova plačilna valuta. Kavo bomo na 15 lokacijah v Sloveniji plačali z verzom in se tako skupaj z drugimi poeti za en dan prepustili čustvom in ustvarjanju. Po kavi pa na Osnovno šolo Koseze v Ljubljani, kjer se bo zgodil že 14. KockeFest – LEGO igralnica in razstava LEGO kreacij, na srečo, v primeru, da ga v soboto ne bomo ujeli, pa bo trajal dva dni, torej tudi v nedeljo.

Nedelja

Če bo nedelja lepša, kot napovedujejo, jo izkoristimo za enodnevni izlet. Idej je polno, le poiskati jih je treba. Mi vam predstavljamo enodnevne izlete na morje, s kolesom ali v hribe, ki bodo morda prišle še kako prav v teh prebujajočih se pomladnih dneh.

Napovedi pa se lahko uresničijo, zato ne pozabimo na plan B. Slabo vreme je kot nalašč za obisk kinematografov. Med 18. in 31. marcem ljubljanska Kinodvor in Slovenska Kinoteka gostita 4. Festival Frankofonskega Filma, ki bo v več kot desetih dneh predstavil 15 filmov, trije dodatni pa bodo dali festivalu povsem novo perspektivo.. V Kinodvoru bo v nedeljo ob 15. uri na ogled film Kiriku in čarovnica, ob 19. uri pa Razredni sovražnik.

Planica, LEGO kocke, Tede restavracij, Odprta kuhna, Festival Frankofonskega filma – to so odgovori na vprašanje kam ta vikend.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.