Klinec Plešivo: hram kulinarike, vina in umetnosti

Vila Klinec Plešivo se nahaja v deželi sončnih vinorodnih gričev, oljk in sadnega drevja. Je vrata v užitke izjemnega briškega okoliša in kraj za uživanje, ki vam ponuja vam nepozabno izkušnjo: lokalno kuhinjo v hišni restavraciji, prijeten oddih v umetniških sobah, pristen domač pršut, izjemna vina ter domačnost in toplino.

V vili Klinec Plešivo, ki jo najdemo v Dobrovem, lahko prespite v eni izmed petih sob, vsaka izmed njih pa je posvečena znanemu lokalnemu umetniku, zaradi česar je vaše bivanje tukaj navdihujoče, posebno in nepozabno. Vse sobe imajo pogled na vrt in na bazen, s terase pa boste zrli na čudovite vinograde in okoliške hribe. S seboj vzemite svojo najljubšo knjigo, izberite ležalnik in se prepustite razvajanju. Vsako jutro vas prav tako časa zajtrk iz naravnih, lokalnih in sezonskih sestavin, s katerimi se boste okrepčali za vse vaše nadaljne pustolovščine.

Klinec Plešivo (Foto: klinecplesivo.si)

Tukaj vas čaka tudi pravo kulinarično doživetje, ki temelji na tradiciji in lokalnih specialitetah. Chef Uroš pripravlja jedilne z močno sezonsko noto, skrbno izbira sestavine iz lokalnega okolja in ustvarja krožnike s čutom za tradicijo, pomešano s sodobnostjo. Krožniki tako simbolizrajo spoštovanje jedi, ki gredo iz generacije v generacijo. Obvezno poskusite tudi hvaljen domači pršut, ki je 100-odstotno naraven, brez dodatkov in konzervansov.

K odlični hrani se podajo tudi odlična vina. Zbirko vin sestavljajo lokalni proizvajalci, od Brd do Krasa in do italijanskega Collia. Poseben poudarek je namenjen oranžnim vinom. Gostiteljica Nejka, ki je sommelierka, vam bo z veseljem svetovala pravo vino, ki ga boste kombinirali s hrano ali pa v kozarčku uživali na teras.

Vila  je med drugim tudi čudovit kraj, kjer lahko dahnete usodni “da”, organizirate dogodek ali pa team building.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10+ idiličnih slovenskih jesenskih destinacij, kjer boste ponovno našli romantiko