fbpx

Koncert: Laibach z novim albumom v Kinu Šiška

Po zmagoslavni osvojitvi Severne Koreje, ovekovečeni tudi v odmevnem filmu Dan osvoboditve, se je kultna domača zasedba Laibach vrnila s prvim studijskim albumom po leta 2014 izdani uspešnici Spectre. Dvajseti studijski album Also Sprach Zarathustra, ki že žanje pohvale kritikov po vsem svetu, bodo na naših tleh premierno predstavili prav v Kinu Šiška, nastop pa seveda dopolnili tudi z ostalimi skladbami iz svojega zajetnega repertoarja.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Kino Šiška, Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
early bird: 18,00 €, predprodaja: 22,00 €, na dan dogodka: 25,00 €

Slovenske institucije Laibach, ki že skoraj štiri desetletja neustavljivo melje skozi glasbeni svet, ni treba posebej predstavljati. Svojo najnovejšo mojstrovino Also Sprach Zarathustra je umetniški kolektiv prvotno ustvaril za gledališko predstavo Tako je govoril Zaratustra, temelječo na najpomembnejšem delu slovitega filozofa Friedricha Nietzscheja. Album je The Quietus opisal kot spektakularen in sublimen, morda celo kar zasedbin magnum opus. S hvalo ne skoparijo niti drugi mediji – PopMatters bi nove kompozicije recimo uporabil kar za spremljavo naslednjega filma Davida Fincherja, Mojo je ploščo označil za “100 % Laibach”, Wiener Zeitung pa je zapisal preprosto “Laibach je zakon.”


Premierno predstavitev v živo bo plošča, podprta tudi s starejšimi uspešnicami, v Sloveniji doživela 8. decembra v Kinu Šiška.

Dodatne Informacije

Več informacij:
laibach.org

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.