fbpx

Kultni pick-up Toyota Hilux je od sedaj nepremagljiv!

Toyota Hilux

Toyota Hilux je legendarni delavski avtomobil in zunaj ZDA daleč najbolj prodajani pick-up. Večina se ga spominja iz avtomobilistične serije Top Gear, ko so zvezdniki Top Geara zaman poskušali uničiti ta delavski stroj. In od takrat se Toyote in prav modela Hilux drži vzdevek "nepremagljiv"!

Avtomobil, ki si je svojo slavo prislužil zaradi svojih terenskih zmogljivosti in vzdržljivosti, je doživel temeljito prenovo. To se je zgodilo le slaba tri leta po prihodu sedanje generacije na trg. Konkretno prenovljen sprednji del Hiluxa, ki je videti kot popolnoma nov model vozila, nas je presenetil. Zaradi res konkretnih sprememb spredaj, se sicer vidne spremembe drugih oblikovnih potez ne zdijo tako zelo drastične. Moramo priznati, da je oblika skladnejša in zrelejša.

Zadek ni drugačen! Spremenjena je grafika luči!
Zadek ni drugačen! Spremenjena je grafika luči!

V notranjosti se glede redizajna ni zgodilo skoraj nič. Boljši so materiali, a se vseeno niso ustavili le tu! Prenovljena generacija Hilux prinaša nove instrumente in izboljšano “tehniko”, povezano z infomatičnim sistemom. Pri Toyoti so se pohvalili, da avtomobil ponuja najsodobnejšo avdio opremo, vključno z 800-vatnim sistemom JBL, na voljo pa je tudi nov paket opreme Invincible, ki se bohoti z napisi na zunanjosti.

Notranjosti niso spreminjali. So jo le osvežili!
Notranjosti niso spreminjali. So jo le osvežili!

Kakopak so izboljšali tudi praktičnost Hiluxa. Odslej imajo vse različice nosilnost eno tono in lahko vlečejo prikolico do 3,5 tone. Kar je sicer standard in že nekaj let zmore Ford Ranger. Paleto motorjev so razširili z dodajanjem novega, zmogljivejšega 2,8-litrskega dizelskega motorja z 204 KM. Ta motor omogoča Hiluxu, da pospeši do 100 km/h v zgolj desetih sekundah s povprečno porabo goriva 7,8 l/100 km. Prodaja novega Hiluxa se bo v  Sloveniji predvidoma začela konec leta, cene pa za zdaj še niso znane.

Galerija slik: Toyota Hilux

Dodatne Informacije

Več informacij:
toyota.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!