fbpx

Leica Q2 x Disney: Leica in Disney obeležila stoletje ustvarjalnosti s kamero Q2, ki jo je navdihnil Mickey Mouse

Leica Q2 x Disney
Foto: Leica

Leica sodeluje z Disneyjem pri izdaji omejene serije fotoaparata Leica Q2 x Disney, okrašenega z ilustracijami Mikija Miške iz leta 1937, v čast 100. obletnici Disneyja in njuni skupni strasti do pripovedovanja zgodb.

Praznovanje 100. obletnice Disneyja je v polnem teku, s številnimi sodelovanji in spominskimi izdelki, ki izhajajo iz zabavnega velikana. Zadnje sodelovanje združuje Disney z ikoničnim nemškim proizvajalcem fotoaparatov Leica, rezultat pa je omejena izdaja fotoaparata Leica Q2, ki je poklon miški, ki je vse začela – Mickey Mouse.

Čeprav se je Mickey Mouse prvič pojavil v filmu Steamboat Willie leta 1928, je Disneyjeva zgodovina nastala pred ljubljenim likom. Kljub temu se je Leica za to posebno izdajo odločila osredotočiti na Mickeyja. Omejena izdaja fotoaparata ima na zgornji plošči potisk Mickey Mouse, ki temelji na skicah, ki jih je leta 1937 ustvaril Don Towsley, takrat ugledni Disneyjev animator.

Leica Q2 x Disney
Foto: Leica
Foto: Leica
Foto: Leica

Druge omembe vredne podrobnosti vključujejo Mickeyja, vtisnjenega na zgornji plošči fotoaparata in steklu zaslona, ujemajočo se vrečko za prah, vrvni trak in potrdilo o pristnosti. Medtem ko kamera praznuje Disneyjevo stoletnico, bodo izdelali le 500 enot. Leica izpostavlja svojo skupno strast do pripovedovanja zgodb z Disneyjem in njihovo zavezanost kakovosti, zaradi česar je to sodelovanje primerno za dve blagovni znamki s tako vplivno zapuščino v svojih panogah.

Kamera Leica Q2 x Disney “100 Years of Wonder” bo izšla aprila 2023 s ceno 6.981 USD (6.200 EUR z DDV). To sodelovanje je poklon Disneyjevemu dolgoletnemu odnosu z Leico, ki se je začelo v zgodnjih dneh animacije, ko je Disney uporabil kamere in projektorje Leica (takrat imenovane Leitz) za ustvarjanje prefinjenih zgodb o risankah.

Nakup Leica Q2

Leica Q2 Einfarbig
Leica Q2 Einfarbig
Leica
6.033,58 EUR

Zadnja posodobitev 2023-04-25 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Disneyjeva inovativna uporaba instrumentov Leica je privedla do ustvarjanja “Leica Reel”, ki je vključeval animiranje fotografij na 35-milimetrskih filmskih projekcijah za uskladitev predhodnega umetniškega dela z zvočnim posnetkom, kar je povzročilo zelo natančen občutek tempa za zaporedje.

Dizajn posebne izdaje fotoaparata Leica Q2 se spominja na list z modelom Dona Towsleyja iz leta 1937, ki ima na zgornji plošči odtis Mikija Miške. Vključuje tudi zaščitno vrečko za prah z ujemajočo se originalno Disneyjevo grafiko in edinstven trak za vrv.

Leica Q2 | Kamera Disney “100 Years of Wonder” prikazuje očarljivo domišljijo z materialom, ki spominja na pavs papir, ki ga Disneyjevi umetniki uporabljajo za skiciranje prizorov in likov. Ta pridih ne doda le prefinjene estetike, ampak tudi poveča privlačnost fotoaparata za zbiratelje.

Ta omejena izdaja fotoaparata, omejena na samo 500 enot po vsem svetu, bo na voljo v trgovinah Leica, spletni trgovini Leica in pri pooblaščenih prodajalcih od aprila 2023. S skupno predanostjo pripovedovanju zgodb in zgodovino prelomnih dosežkov je to sodelovanje med Leico in Disney resnično praznuje stoletje čudes in ustvarjalnosti.

Nakup Leica Q2

Leica Q2 Einfarbig
Leica Q2 Einfarbig
Leica
6.033,58 EUR

Zadnja posodobitev 2023-04-25 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.