Lexus LS+ Concept: tehnološki biser iz prihodnosti

Lexus LS+ Concept
Zadnjič posodobljeno: :

Lexus LS+ je tehnološki biser, ker že zdaj predstavlja tehnologijo, ki bo v Lexsuse iz redne proizvodne linije vgrajena do leta 2020. Highway Teammate je že eden izmed teh sistemov, ki z avtonomno vožnjo po avtocesti vozi sam, brez pretiranega nadzora voznika.

Lexus LS+ je lahko tako povsem avtonomen na avtocesti. Samodejno pospešuje in zavira, se lahko sam vključi v promet, samodejno menja vozne pasove in drži primerno varnostno razdaljo z vozilom pred njim. LS+ se lahko tudi sam ‘uči’. Za nadgradnjo sistema ga namreč ni treba peljati k trgovcu Lexusov, temveč se lahko vse nadgradi prek mobilnih podatkov. Sicer je Lexus LS+ osnovan na najnovejši različici Lexusa LS, a z mnogimi spremembami, še posebno, kar se tiče prednjega in zadnjega dela avtomobila. Spregledati ne moremo niti prednje maske, ki je še veličastnejša, kot smo je vajeni z aktualnih Lexusovih modelov. Impresivne luči uporabljajo lasersko tehnologijo, ki zagotavlja najboljšo vidljivost tudi v zelo slabih pogojih. 22-palčna platišča so še pika na i k celotni zapeljivi podobi Lexusa LS+.

Kot smi bili priča že pri nekaj drugih konceptih, tudi Lexsus LS+ ne uporablja običajnih vzvratnih ogledal, saj ima namesto njih kamere. Prav tako se mu v vrata skrijejo kljuke, ko se jih ne potrebuje. Lexsus LS+ ne bo ugledal serijske proizvodnje. Narejen je bil zgolj z namenom, da Lexsus predstavi svojo tehnologijo prihodnosti in nam da vedeti, kakšne napredne tehnologije lahko v že zelo kratkem času pričakujemo v njihovih avtomobilih.

PREBERITE ŠE: KONCEPT KIA PROCEED: NOVA PRESUNLJIVA KIA

Galerija slik: Lexus LS+ Concept

Dodatne Informacije

Več informacij:
lexus-int.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Japonska do leta 2035 brez vozil na fosilni pogon