foto: Taman osebni arhiv
Utrip mesta · lokali

Ljudje se vse bolj zavedamo pomena zdrave prehrane. A pogosto si zanjo ne moremo vzeti časa. Toda zdaj nimate več izgovora, da ne bi jedli zdrave in naravno pridelane hrane. Ne samo zato, ker je središče Ljubljane bogatejše za restavracijo Taman, kjer nudijo vegetarijanske in veganske obroke, pripravljene iz lokalnih in ekoloških živil, ampak ker vam del narave prinesejo tudi na dom ali v pisarno.

Taman
Nazorjeva ulica 3
1000 Ljubljana
031/884-844
PON–PET | 7.00–20.00 | kuhinja od 9.00–16.00
SOB | 9.00–16.00
NED in PRAZNIKI | zaprto

Take away restavracija Taman, ki se je odprla na Nazorjevi ulici v Ljubljani, ustvarja v skladu z naravo in lokalnim okoljem. V njej si lahko privoščite okusen zajtrk, malico ali kosilo, naročite pa lahko tudi drobne pregrehe v obliki presnih sladic. Spregledati ne smemo niti pestre ponudbe ekoloških piv, slovenskega vina iz ekološkega grozdja, ekološke kave in čaja ter sveže stisnjenih sokov. Ponudba zdrave veganske prehrane lokalnega izvora, ki je certificirano naravna, je zares široka in vsak dan ponuja nove specialitete. Zato se boste v Taman vedno radi vračali. Tu ima hrana preprosto polnejši okus.

PREBERITE ŠE: Moji štruklji Slovenije: prva štrukljarnica v Sloveniji v centru Ljubljane

Kot pravi ekipa, ki stoji za restavracijo Taman – ime v indonezijščini pomeni vrt –, ”mora biti celotna izkušnja okušanja hrane medsebojno povezana in morajo pri tem sodelovati vsi čuti”. Sprostite se torej v domačem vzdušju in začutite okus lokalno pridelane naravne hrane sredi Ljubljane. No, lahko pa si jo vzamete domov in v službo. Ali pa vam hrano, ki pride na krožnik naravnost z vrta, tja dostavijo.

Galarija – restavracija Taman:

Taman ponuja tudi hrano za s seboj.Odpri galerijo
Črno zrno: kolumbijsko črno zlato v vaši skodelici Črno zrno: kolumbijsko črno zlato v vaši skodelici _DSC8008 cover Tabay Brothers ponovno vabita v svet gurmanske ‘hitre prehrane’ Moji štruklji Slovenije, prva štrukljarnica v Sloveniji: jagodni Moji štruklji Slovenije: prva štrukljarnica v Sloveniji v centru Ljubljane Hiša Franko Hiša Franko na seznamu najboljših restavracij na svetu · · · · · ·