11224113_898621076852632_844946667304132944_n
Utrip mesta · lokali

Butična trgovinica UMKA Food Souvenirs na Bledu je živ dokaz, da Slovenija ni le dežela naravnih biserov, ampak tudi kulinaričnih! Gre za prvo butično trgovino v Sloveniji, ki ponuja izključno slovenska avtentična zaščitena kmetijska živila, vina in žgane pijače.

UMKA food souvenirs
Ljubljanska cesta 4
Bled
05/994 60 13
Od ponedeljka do sobote: od 10. do 19. ure
Nedelja: od 10. do 14. ure

Butična trgovinica UMKA Food Souvenirs na Bledu pod eno streho ponuja skrbno izbrana kakovostna in zaščitena živila in pijačo izključno iz Slovenije. Med njimi najdemo mesne izdelke, kot so Kraški pršut, Kranjska klobasa in Prleška tünka, sire, kot sta Mohant in Bovški sir, med, kot je tisti iz kočevskih gozdov, vina PTP (Priznano tradicionalno poimenovanje), kot so Teran, Cviček in Ritoznojčan, pa žgane pijače, kot so Pelinkovec, Kraški brinjevec in Brkinski slivovec. Gre izključno za izdelke, ki imajo zaščiteno tako ime kot način proizvodnje in recepturo, prodajajo pa se v ličnih lesenih zabojčkih.

PREBERITE ŠE: Restavracija Mediterraneo – pridih Sredozemlja sredi Ljubljane

V Sloveniji trčijo kulinarične kulture sredozemskega, alpskega in panonskega sveta, ugodno podnebje in marljive roke podeželanov pa so skozi stoletja dale pristno slovensko kuhinjo. Cvetober te danes najdemo v majhnem butiku UMKA v zgornjem delu Trgovskega centra Bled.

UMKA Food SouvenirsOdpri galerijo
Kavarna Nana je močno popestrila mestno dogajanje. Kavarna & lounge bar Nana v Mariboru Restavracija in cafe bar Mediterraneo Restavracija Mediterraneo – pridih Sredozemlja sredi Ljubljane Clear Lounge je najbolj nenavaden bar na svetu Clear Lounge je prvi podvodni kisikov bar na svetu Bistro FTP Bistro FTP: nova pridobitev tehnološkega parka na Brdu · ·