fbpx

Maraton Franja 2016 – že 35. kolesarski praznik v lovu za novimi rekordi

Maraton Franja 2016

Bliža se Maraton Franja 2016. Največja rekreativna kolesarska prireditev v Sloveniji bo letos na sporedu že 35. leto zapored! Na tridnevni prireditvi (od 11. do 12. junija 2016), ko se bo po Ljubljani in okolici vila reka kolesarjev – mladih, starih, odlično, dobro in malce slabše pripravljenih –, se bo zvrstilo pet kolesarskih preizkušenj. Praznik bo že tradicionalno odprl petkov kronometer iz Ljubljane v Domžale, vrelišče pa bo dogajanje doseglo v nedeljo, ko bosta na vsem poznani trasi na sporedu Velika (156 km) in Mala Franja (97 km). V sendviču bosta na sporedu še družinsko-šolski maraton in preizkušnja za otroke v BTC-ju.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
BTC City, Ljubljana
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
35 €

Maraton Franja 2016 je v nizkem startu. Največja rekreativna kolesarska prireditev v Sloveniji je namreč tik pred vrati. Prva ”klapa” bo padla že v petek, 11. junija 2016, zastor nad 35. Franjo pa bo padel v nedeljo, 23. junija 2016. Maraton se tokrat predstavlja v rahlo spremenjeni zunanji podobi, rahlo spremenjena pa je tudi trasa družinsko-šolskega maratona, ki je tokrat speljan tudi v Domžale, saj si je po lanski odlični izkušnji zaželel, da jih obišče še več kolesarjev.

PREBERITE ŠE: Red Bull Goni Pony 2016 – prestave so za amaterje

Čeprav so vsa leta na Franjo odhajali številni ”krvi” (beri: rezultata) željni kolesarji, se je maraton zadnje desetletje prelevil v pravi festival zabave, vendar pa ohranja svojo kolesarsko dušo. Udeleženci bodo lahko izbirali med petimi zmogljivostnimi preizkušnjami. Prvi dan bo na sporedu vožnja na čas na relaciji Ljubljana–Domžale–Ljubljana, dolga 22 oz. 44 km, drugi dan sledita Hofer, družinski šolski maraton (25 km) in Vzajemna preizkušnja za najmlajše (1,5 km), smetana na torti Franje pa bosta nedeljska maratona, ki sta že ”v letih”, in sicer Veliki Maraton Franja BTC City (156 km) in Mali Maraton Franja BTC City (97 km). Obetata se tudi pester spremljevalni program in pestra ponudba kolesarske opreme.

Maraton Franja se vrača na kraj zločina.
Maraton Franja se vrača na kraj zločina.

Letos bodo na prireditvi v slogu velikih mednarodnih kolesarskih tekmovanj najuspešnejšim kolesarjem prvič podelili tudi majice, in sicer rumeno absolutnemu zmagovalcu Velike in Male Franje, pikčasto si bosta prikolesarila najhitrejša in najhitrejši na vzponu na Kladje, majico Hofer pa zmagovalcu letečega cilja pri poslovalnici Hofer na Kranjčevi ulici.

Dodatne Informacije

Več informacij:
franja.org

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!