fbpx

Maska, ki jo po uporabi posadimo in iz nje zrastejo rože

Foto: @mariebeebloom

Maske za obraz so postale nujne, zato moramo biti še posebej pozorni na njihovo kakovost, pa tudi na to, da jih redno menjamo ali peremo. Čeprav smo se sprva težko navadili, je zdaj to sestavni del našega vsakdana. Poleg običajnih medicinskih mask, mnogi raje nosijo pralne maske, narejene iz različnega blaga v različnih barvah in vzorcih.

Marianne de Groot-Pons, grafična oblikovalka iz Nizozemske, pa je naredila še korak naprej in oblikovala biološko razgradljivo masko za obraz, ki vsebuje semena, tako jo po uporabi posadite in iz nje vzgojite rože.

Maske za obraz Marie Bee Blooms, so ročno izdelane iz biološko razgradljivih materialov in ščitijo tako kot ostale maske. Ušesne vrvice so narejene iz ovčje volne, seme, vdelano v masko, pa je okolju prijazno in neobdelano. Tudi črnilo, s katerim se natisne logotip, je okolju prijazno. Ko se odločite, da maske ne boste več nosili, jo posadite v zemljo in na tem mestu bo zrasla rastlina. V trenutkih, ko ves svet preplavljen v smetmi, je to ena izmed pozitivnih zgodb in odličen primer oblikovanja izdelkov.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!