fbpx

Spomnite se teh 7 stvari, če se kdaj počutite negotovi glede intimnosti

Foto: Olsztyn - Unsplash

Sprejmite vse svoje napake in negotovosti, saj ste prav zaradi njih - lepi.

Spolnost naj bi bila užitek in nič vam ni potrebno počenjati le zaradi tega, da bi ugajali nekomu, če se vi v tistem ne počutite udobno. Nihče ni popoln, tudi v intimnosti vsi delamo napake in se učimo.

Torej zapomnite si:

1. Ni vam treba početi ničesar, zaradi česar vam je neprijetno

Ne smete se počutiti pod pritiskom, da morate z nekom biti intimni. Ne bi se smeli počutiti dolžne, nekomu omogočiti dostop do vašega telesa. Ni vam treba storiti ničesar, česar niste pripravljeni, ker prava oseba ne bo hitela. Prava oseba se bo želela z vami počutili prijetno, ne pa vas potisniti v situacijo, v kateri se ne znajdete in niste prepričani kaj je prav. Ne pozabite, če se vam zdi, da morate z nekom imeti spolni odnos, ker ga boste drugače izgubili, potem ste z napačno osebo.

2. Vaše telo je čudovito

Če je nekdo navdušen nad spolnim odnosom z vami, potem ni razloga, da bi se počutil negotovo glede svojega telesa. Ne bodo vas obsojali, obsojanje samih sebe pa vam bo samo povzročilo slabo voljo in negotovost. Ne iščite napak na sebi. Nehajte se ukvarjati z vsemi svojimi napakami in začnite se osredotočiti na svoje prednosti. Ste lepi in privlačni in skrajni čas je, da to sprejmete kot resnico.

3. Vsak se giblje z različnim tempom

Morda se počutite negotovo zaradi majhne količine izkušenj, ki jih imate – vendar se ne bi smeli počutiti, kot da zaostajate za prijatelji. Ne bi smeli čutiti, da je z vami nekaj narobe. Nihče ne doseže mejnikov v istem trenutku. Nič ni narobe, če imate spolne odnose kasneje kakor drugi.

Predajte se osebi, ki vas ljubi in ne iščite svojih napak.

4. Nič ni narobe, če v spalnici delate napake

Vsak posameznik je drugačen. Vsaka posamezna zveza je drugačna. Čeprav ima vaš partner morda več izkušenj kot vi, še nikoli ni bil z vami. To pomeni, da bodo prav tako negotovi kot vi. Vsak izmed vaju bo iskal točke in načine, ki so drugemu všeč.

5. Tudi vaš partner je verjetno negotov

Tudi najbolj samozavestni ljudje dvomijo vase. Kadarkoli se začnete počutiti negotovo glede svojega telesa, ne pozabite, da niste edina oseba, ki se tako počuti. To je čisto naravno.

6. V redu je, če se počutite negotovo

Ni pa v redu, če vas vaš partner dela negotove. Če je razlog, da vam je nelagodno, ker vas je vaš partner užalil in podal neumesten komentar glede vašega telesa ali karkoli drugega, potem morate najti drugega partnerja. Nikoli se ne zadovoljite z nekom, ki z vami ravna nespoštljivo. Bodite samo z ljudmi, zaradi katerih se počutite bolj samozavestne, lepše, bolj žive.

7. Spolnost ni najpomembnejša stvar na svetu ali v zvezi

Vaša resna zveza naj bi bila več kot le spolni odnos. Morala bi biti prijateljstvo. Podpora. Ljubezen. Skrb drug za drugega. Spolnost je pomembna, vendar to ni edina stvar, ki jo potrebujete, da bo razmerje delovalo, zato se ne obremenjujte preveč z njo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!