fbpx

Mulberry House: kamnita hišica na Hvaru z dovršeno notranjostjo

Foto: Mulberry House

Hvar se redno uvršča na sezname najlepših otokov na svetu, sončni dalmatinski otok pa nudi tudi vrsto prekrasnih nastanitev. Mulberry House je brez dvoma ena izmed njih.

Hvar slovi po razkošni sredozemski naravi, bogati tradiciji, prekrasnih plažah in kristalno čistem morju. Otok, ki že desetletja privablja turiste z vsega sveta, se pogosto uvršča med najlepše otoke na zemeljski obli. Za popolno izkušnjo dalmatinskega oddih pa si poglejte prekrasno kamnito hišico Mullberry House, ki se nahaja nekaj kilometrov stran od mesta Hvara.

Hiša dobila ime po mogočni murvi

V več kot 200 let stari kamniti hišici so novi lastniki uredili sodobno počitniško rezidenco, pisano na kožo današnjim popotnikom. Nadeli so ji ime, globoko zakoreninjeno z lokalno tradicijo. Mullberry House se imenuje po murvi, ki raste pred hišo in je stara najverjetneje toliko, kot kamnita hišica sama.

Foto: Mulberry House

Počitniška hiša se razprostira na 180 m2, razporejenih v tri etaže. V pritličju se nahaja odprt bivalni del, s kuhinjo, dnevno sobo in jedilnico. V prostoru kraljuje tudi velik odprti kamin, ki je kot nalašč ob hladnejših dneh za večere ob dobri knjigi. Iz dnevnega prostora je izhod na veliko sončno teraso, kjer se nahaja tudi velik zunanji bazen. Tudi morje ni daleč, le kratek sprehod ali vožnjo stran, pa se znajdete na prekrasni dalmatinski obali.

V prvem nadstropju hišice sta dve spalnici, z lastnima kopalnicama, in odprt dnevni prostor, ki vodi na drugo teraso. Med prvim in drugim nadstropjem se nahaja odprta galerija, ki je, tako kot preostali deli interjerja, opremljene v lokalnem kamnu in hrastovem lesu. V drugi etaži sta umeščeni še dve spalnici, kar skupno omogoča udobno bivanje do osmih oseb.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.