fbpx

Tega nihče ne bo priznal: najbolj nenavadni strahovi pri spolnosti!

Čeprav se tako moški kot ženske rade predajajo spolnosti, imajo v zvezi z njo kar nekaj strahov. S kakšnimi strahovi se ti soočaš?

Vsi, pa naj smo še tako samozavestni, imamo v postelji dileme in probleme, a tega pač ne razglašamo vsepovprek. Moški v nasprotju z ženskami o tem ne govorijo odkrito pred prijatelji, kot je praksa pri ženskah, moški tudi ne bi priznali težav, pa če bi jim zvijali roko. Zadnja stvar, ki si jo vsak moški namreč želi, je, da bi ženska dvomila o njegovih sposobnostih.

Čeprav ne obstaja stvarna nevarnost in ni jasno, od kod izhaja strah, se ljudje bojijo stvari, ki ostali populaciji nikoli ne bi padli na pamet.

  • GIMNOFOBIJA: strah pred goloto. Ljudje, ki imajo to težavo, se bojijo tudi lastne gole kože.
  • MEDOMALAKUFOBIJA: strah pred izgubo ali nedoseganjem erekcije, ki se kaže v paničnem napadu, bitju srca, izgubi sape …
  • EUROTOFOBIJA ali KOLOFOBIJA: strah pred ženskimi genitalijami.
  • FILEMAFOBIJA: strah pred poljubljanjem, ki je posledica travme ali strahu pred slabim zadahom in prenašanjem bakterij.
  • EROTOBOFIJA: strah pred pogovarjanjem o spolnosti. Takšne osebe ne želijo brati niti govoriti o spolnosti.
  • MALAKSOFOBIJA: strah pred predigro in intimostjo. Osebe ne prenesejo božanja.
  • PARTENOFOBIJA: strah pred devicami. Osebe se bojijo biti tudi v bližini spolno neizkušenih žensk.
  • MEDORTOFOBIJA: strah pred penisom v erekciji.
Imaš tudi ti kakšen strah?
Imaš tudi ti kakšen strah?

Tudi znanstveniki so opravili raziskavo na dva tisoč ljudeh iz Evrope in ZDA. Te so prosili, naj na lestvici od 1 do 10 ocenijo posamezen strah, povezan s seksom. Rezultati vas bodo presenetili!

Naš največji strah je, da ima partner spolno prenosljivo bolezen, sledi mu strah, da bo med seksom počil kondom in bo ženska nenačrtovano zanosila, tretji strah, povezan s seksom, ki mu dajemo največ teže, pa je, da bo naše golo telo razočaralo partnerja. Šele nato je strah, da partner ne bo doživel orgazma oz. ne bo zadovoljen. Ko strahove pogledamo pobliže, pa se izkaže, da je moške najbolj strah, da bo imela ženska spolno prenosljivo bolezen, ženske na drugi strani pa (nekoliko presenetljivo), da partner ne bo želel nositi kondoma. Ko pridemo do telesnih negotovosti, moške najbolj skrbi, da je njihov penis premajhen, ženske (in tudi moške) pa, da bodo njihove sramne dlake odbile partnerja. Drugo zanimivo statistiko si lahko ogledate v infografikah.

Galerija: Najbolj nenavadni strahovi pri seksu

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!