fbpx

Najboljše vaje za lepo oblikovane roke in stabilizacijo trupa

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Močne mišice zgornjega dela telesa (in še posebej hrbtne mišice) niso le ključnega pomena za lep videz telesa, ampak so tudi vaša najboljša obramba pred bolečinami, poškodbami in slabo držo v poznih letih. Kljub temu pa lahko brez obiska fitnesa in brez fitnes naprav izvajate vaje doma. Preizkusite te 4 osnovne vaje, da zgradite močne roke in da boste na splošno bolj stabilni.

Trikrat na teden naredite dve do tri serije določene vaje, število ponovitev vaje v posamezni seriji pa prilagodite svojim maksimalnim sposobnostim. Vse kar potrebujete je par uteži, lahko tudi različnih stopenj težavnosti. Če doma nimate uteži, jih lahko nadomestite s plastenkami vode.

1. Odpiranje rok #1

Pri tej vaji imate rahlo pokrčena kolena in se rahlo nagnete naprej. Ko imate v roki uteži, dlani obrnite navzven. Obe roki sočasno odprite tako, da bo zgledalo, da je vaše telo v črki T. Ko roke razprete, naredite to malce hitreje (vendar ne prehitro), spuščajte jih pa počasneje.

2. Odpiranje rok #2

Vaja je skoraj identična kot že prva vendar imate tukaj dlani obrnjene navzdol. Ponovno bodite pozorni na predklon in poravnan hrbet. Ta vaja je malo lažja kot prva, zato se potrudite in naredite več ponovitev.

Foto: Envato

3. Plank z dvigom roke

To vajo lahko izvajate na prstih nog ali na kolenih. Ko se postavite v plank, naj bodo roke navpično poravnane z rameni, v hrbtu pa ne sme biti nobene krivine. Stiskajte celo telo, še posebaj trebušne in glutealne mišice. Ko boste skoncentrirani in v položaju, dvignite eno roko vodoravno od sebe in jo tudi zadržite nekaj trenutkov. Glejte, da se vam boki ne premikajo.

4. Sklece

Klasična vaja, ki prinaša toliko dobrega. Iz plank položaja lahko takoj izvedete skleco, naj bo to moško ali pa žensko, kjer imate kolena na tleh. Pri spustu bodite pozorni, da so vaše dlani ob vaših prsih.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!