fbpx

Najboljši aparati za sladoled 2021: naj se poletje prične!

Foto: Amazon

Najboljši aparati za sladoled 2021 bodo poskrbeli, da boste kljub muhastemu vremenu imeli občutek, kot da je zunaj poletje!

Ko nas zagrabi hrepenenje po skodelici ali kepici sladoleda, so sladoledi, kupljeni v trgovini, lahko priročni, vendar smo lahko hitro omejeni pri izbiri okusa in pri kakovosti sestavin. Predstavljajte si, da pripravite sladoled s praženimi figami ali jagodami, ki ste jih gojili na svojem vrtu. Kako se sliši kombinacija cimetovega sladoleda z jabolčno pito? Z najboljšimi aparati za sladoled 2021 so možne vse te kombinacije okusov in še več.

Dobili boste tudi popoln nadzor nad sestavinami sladoleda. Želite uporabljati samo organske mlečne izdelke ali se v svojem sladoledu izogibati živilskim barvilom in umetnim aromam? Ni problema. Najboljši aparati za sladoled 2021 lahko pripravijo tudi sladoled brez mleka, zamrznjene jogurte, granite in sorbete.

Izbirate lahko med številnimi možnostmi za izdelavo sladoleda, od ročnih aparatov za sladoled in posod za zamrzovanje, ki prihranijo prostor, do starejših modelov, ki s soljo in ledom hladijo sladoled.

Najboljši aparati za sladoled 2021 ponujajo več različnih načinov priprave.
Foto: Amazon

Kaj morate vedeti pred nakupom aparata za sladoled?

Za začetek obstajajo klasični aparati za sladoled, ki so sestavljeni iz velikanske posode, ki jo napolnite z ledom in soljo, kovinske posodice v sredini in z motorjem na vrhu za mešanje sladoledne mešanice. To so najcenejši modeli, ki pa zahtevajo veliko ledu in nemalo prostora za shranjevanje.

Potem je tu še moderna različica klasike. Ta je sestavljena iz manjše posode, napolnjene s hladilnim sredstvom, ki jo čez noč zamrznete, preden jo nastavite na vrh motorja in vstavite lopatico za mešanje. Ti aparati za sladoled so dražji od klasičnih, vendar zavzamejo manj prostora in ne zahtevajo ledu.

Na koncu obstajajo tudi najbolj napredni aparati za sladoled – modeli s kompresorjem. Ti kovinski monstrumi ne zahtevajo ledu ali predhodne zamrznitve. Na voljo so z lastno zamrzovalno enoto, skupaj s številnimi nastavitvami. Vendar so ti modeli dražji in zavzemajo precej prostora. Da ne omenjamo, znajo biti zelo težki.

Na splošno so lahko klasični aparati, napolnjeni z ledom, moteči in nekoliko potratni. In čeprav bi bili veseli modela s kompresorjem, so ti še vedno precej dragi.

Na koncu aparat z zamrzovanjem posode ponuja najboljši kompromis med cenovno dostopnostjo in enostavnostjo. Če imate veliko prostora v kuhinji in morate v trenutku pripraviti sladoled, se modeli s kompresorjem morda vredni, da jih še enkrat preverite.

Namig: V kolikor želite dodatne popuste Amazon Prime, nižjo poštnino ter dostop do digitalne knjižnice filmov in knjig, vam svetujemo, da se včlanite v Amazon Prime.
REGISTRACIJA IN PREIZKUS – AMAZON PRIME
Pripravite najboljši sladoled kar doma!
Foto: Amazon

Stvari, na katere morate biti pozorni pri nakupu

Da je velikost pomembna, smo že povedali. Na kaj še morate paziti?

Koliko sladoleda lahko naredi naenkrat

Aparati za sladoled imajo različne zmogljivosti oziroma količino sladoleda, ki ga lahko naredijo naenkrat. Ko kupujete aparat za sladoled, ne pozabite, koliko sladoleda rabite ali želite narediti naenkrat.

Najbolj priljubljeni aparati za sladoled običajno proizvedejo od 1 do 2 litra sladoleda naenkrat, obstajajo pa tudi modeli, zasnovani za izdelavo ene skodelice sladoleda, pa tudi modeli z veliko prostornino, ki lahko naenkrat naredijo do 6 litrov sladoleda.

Stroj večje zmogljivosti je dobra izbira za veliko družino ali če želite pripraviti npr. pripraviti sladoled za zabavo. Vendar so večji modeli običajno manj učinkoviti pri ravnanju z manjšimi količinami sladoleda. Če želite čim večkrat preizkusiti nove recepte, je stroj, namenjen izdelavi manjših porcij, tisto, kar rabite.

Nastavitve in možnosti

Najosnovnejši aparati za sladoled imajo lahko preprosto stikalo za vklop / izklop. Drugi aparati so opremljeni s časovniki, samodejnim izklopom ali funkcijami, kot je ohranjanje nizke temperature, dodatnimi posodami za zamrzovanje, nastavitvami za izdelavo sladoleda, posebnimi lopaticami in še več. Na splošno so aparati za sladoled v obliki kompresorja zasnovani z več kontrolniki in možnostmi za izdelavo različnih stilov sladoleda. Čeprav je super imeti možnosti in vsestransko naprav, je včasih osnovni model, ki dobro opravi svoje delo, vse, kar zares rabite.

Sposobnost izdelave več porcij zapored

Slog aparata za sladoled, ki ga izberete, bo določil, ali lahko naredite več porcij zapored. Modeli z zamrzovalnimi posodami zahtevajo, da skledo pred uporabo zamrznete, večina pa jih lahko naredi le eno porcijo sladoleda, preden je treba posodo ponovno zamrzniti. Če je vključena dodatna posoda za zamrzovanje, bo lažje narediti več porcij zapored. Modeli s kompresorji lahko lažje proizvedejo drugo ali tretjo serijo. Modeli s soljo in ledom lahko prav tako naredijo poljubno količino porcij, če imate dovolj ledu in soli, da aparat ostane hladen.

Medtem ko lahko z nekaterimi aparati teoretično pripravite številne porcije sladoleda, lahko mešanje trdega sladoleda obremeni in pregreje motor manj zmogljivih modelov.

Vir energije

Električni avtomati za sladoled naredijo vse za vas, zato je izdelava sladoleda zelo enostavna: vi dodajate sestavine, pritiskate gumb za zagon in čakate, da je sladoled končan. Postopek je podoben uporabi drugih prostoročnih kuhinjskih aparatov.

Ročni aparati zahtevajo več dela (in mišic), ker lahko mešanje sladoleda traja 20 minut ali več, delo pa postane težje, ko se sladoled strdi. Ker jih ni treba priključiti, so ročni aparati za sladoled prenosni, zato jih lahko prinesete na zabave na dvorišču, na kampiranje in na izlete na plažo ter pustite, da vsi – tudi otroci – pomagajo. Nekateri ročni modeli so še bolj enostavni za uporabo, le da morate sestavine premešati v posodi za zamrzovanje.

Cena

V povprečju lahko najdete veliko spodobnih elektronskih proizvajalcev sladoleda po ceni do 100 evrov, medtem ko lahko težki modeli s kompresorji, ki delujejo kot miniaturni zamrzovalniki, stanejo nekaj sto evrov.

Najboljši aparati za sladoled 2021

Znižano za 7,50 EUR
Klarstein Schneeflöckchen - Eiscremebereiter,...
Klarstein Schneeflöckchen - Eiscremebereiter,...
109,49 EUR −7,50 EUR 101,99 EUR
Znižano za 49,91 EUR
Cuisinart Eismaschine Ice Cream Duo inkl. 2 x 1L...
Cuisinart Eismaschine Ice Cream Duo inkl. 2 x 1L...
Kreiere leckere Eiscreme, fruchtiges Sorbet oder Frozen Yoghurt mit frischen Zutaten.; Extra...
179,90 EUR −49,91 EUR 129,99 EUR
Znižano za 19,99 EUR
Znižano za 38,91 EUR
Cuisinart Eismaschine Ice Cream Deluxe, 2 L...
Cuisinart Eismaschine Ice Cream Deluxe, 2 L...
Kreiere leckere Eiscreme, fruchtiges Sorbet oder Frozen Yoghurt mit frischen Zutaten.; Friere die...
159,90 EUR −38,91 EUR 120,99 EUR
Zoku Ice Cream Maker Blue - Ice Cream - Sorbet - Frozen...
Zoku Ice Cream Maker Blue - Ice Cream - Sorbet - Frozen...
Can quickly make striped pops; yogurt pops; or (for the first time ever at home) flavored core pops
27,99 EUR
Znižano za 19,00 EUR
ROMMELSBACHER Eismaschine IM 12 'Kurt' - für...
ROMMELSBACHER Eismaschine IM 12 "Kurt" - für...
Abnehmbarer Motorblock, beleuchtete LCD Anzeige, Gehäuse aus hochwertigem Edelstahl; Einfache...
69,99 EUR −19,00 EUR 50,99 EUR
Znižano za 7,00 EUR
IKOHS Helaki Eismaschine, Soberte, Joghurt-Eiscreme,...
IKOHS Helaki Eismaschine, Soberte, Joghurt-Eiscreme,...
Maschine zur Herstellung von Eis, Sorbets, kalten Desserts oder Slushies ohne BPA.
46,95 EUR −7,00 EUR 39,95 EUR

Zadnja posodobitev 2022-07-03 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Najbolje prodajani aparati za sladoled 2021 na Amazon.de

Znižano za 10,00 EUR5. Najbolje prodajan
Unold 48870 Eismaschine Profi mit Kompressor, Volumen...
130 Ocen
Znižano za 10,00 EUR6. Najbolje prodajan
SPRINGLANE Eismaschine & Joghurtbereiter Elisa 2,0 L...
1.003 Ocen
Znižano za 19,00 EUR7. Najbolje prodajan
ROMMELSBACHER Eismaschine IM 12 'Kurt' - für...
678 Ocen
Znižano za 43,96 EUR9. Najbolje prodajan
Profi Cook Eismaschine PC-ICM 1140 Eiscreme-Maker für...
272 Ocen
10. Najbolje prodajan
Domo DO9066I Eismaschine m. Kompressor
139 Ocen

Zadnja posodobitev 2022-07-03 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Nakup izdelkov brez DDV-ja na Amazon

Slovenske pravne osebe – zavezanci za DDV – lahko na Amazon.de kupujejo brez DDV-ja – davka na dodano vrednost, v kolikor se vaše podjetje na Amazon.de registrira kot poslovni uporabnik. Registracija je hitra in enostavna, z njo pa pridobite posebne poslovne popuste!

PRIJAVA PODJETJA IN NAKUP BREZ DDV

Dodatne Informacije

Članek lahko vsebuje partnerske povezave.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!