fbpx

Nasveti za učinkovito depilacijo: dolgotrajno gladka in lepa koža

Foto: Cottonbro/Pexels

Se tudi vi spopadate z vraščenimi dlakami, suho kožo, srbečico in bolečinami po depilaciji? Vsako kožo je potrebno pred depilacijo pripraviti in jo nahraniti po končanem postopku, ne glede na to ali poteka doma ali v profesionalnem salonu. Prilagamo vam nekaj nasvetov, ki vam bodo v pomoč pri pripravi in blaženju bolečin, ki lahko nastanejo po depilaciji.

Uporabite toplo vodo, saj je le ta pomembna za učinkovitost postopka. Če dobro prenašate bolj vročo vodo, pa je ta še boljša, saj razpre mešičke v koži. S tem se pri britju lažje približate lasnemu korenu, ki pripomore, da vam dlake rastejo počasneje.

Na učinkovitost depilacije vpliva tudi pravilna in prava izbira izdelkov. S pravilno britvico in ustreznim gelom ali peno za britje lahko znatno podaljšate trajanje učinke britja. Poceni britvice namreč naredijo koži več škode kot koristi. Preizkusite različne izdelke in izberite tiste, ki so vam najbolj všeč in vam bodo dali najboljše rezultate.

Britvico je priporočljivo zamenjati po vsakem britju, predvsem, da bi se izognili urezninam in poškodbam. To velja pri britvicah, ki so namenjene enkratni uporabi, namreč ostrina novega rezila preprečuje tovrstne poškodbe.

Foto: Mel Poole/Unsplash

Predvsem pa se ne brijte, če se vam mudi. Rezultate takšnega birtja boste obžalovale kasneje, saj ravnanje z ostrim rezilom lahko poškoduje vrhnjo plast kože. Boj previdno ko boste pri depilaciji, bolj nežno vam bo to vračala tudi vaša koža.

Koža je po britju zelo razdražena, zato je priporočljivo, da jo tudi nahranite. Primerna so sredstva, ki preprečujejo razdraženost kože, saj jo pomirijo, vlažijo in nahranijo. Lahko uporabite tudi mlačno kokosovo olje, ki v poletnih mesecih še prijetno diši.

Foto: Dana Tentis / Pexels

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!