Zakaj bi morali pari oditi spat ob istem času, glede na raziskave

Foto: Envato

Nekateri so nočne ptice, nekateri jutranji ljudje. Kljub razlikam v spalnih navadah se pari poskušajo prilagoditi drug drugemu. Zakaj se ne bi, če se imajo radi in spoštujejo drug drugega?

Strokovnjaki so prišli do nekaj zanimivih spoznanj, ko so preučevali pare, ki hodijo v posteljo ob istem času in tiste, ki hodijo spat ob različnih časih.

Rezultati so jih presenetili.

Pogovarjanje in crkljanje lahko postane del vaše vsakodnevne rutine

Vsak par si želi in hrepeni po ljubkovanju in nežnem tihem pogovoru s svojo ljubljeno osebo. A koliko ljudi si dejansko vzame čas za to?

Spanje ob istem času vam omogoča, vsakodnevno ljubkovanje in celo nekaj dodatnega časa za pogovor o vašem dnevu. Znanost pravi, da se zaradi crkljanja v telesu sprosti nevrotransmitor oksitocin. Ta vam pomaga, da se približate partnerju in se počutite bolj povezani z njim.

Morda boste razrešili težave in prepire

Včasih se lahko najmanjše stvari spremenijo v prepir in če boste predolgo izogibali, da bi jih rešili, se bodo le skrile, potlačile in boste slabe volje.

Ko pa boste šli hkrati s partnerjem spat, boste imeli priložnost spregovoriti o teh majhnih prepirih in težavah.

Pomaga vam pri sinhronizaciji s partnerjem

Lažje se boste prilagodili eden drugemu in počutili se boste bolj sproščeni. Izognili se boste tudi nepotrebnemu zbujanju, ko gre partner spat kasneje kakor vi, kar lahko privede do slabe volje.

Foto: Envato

Lahko izboljša vaše fizično zdravje

Vaše telo ima občutek varnosti in posledično se v njem dogajajo pozitivne spremembe. Lahko zniža krvni tlak, se okrepiti imunski sistem in zmanjša vnetje.

Izboljša se vaše duševno in čustveno zdravje.

Zmanjša se tesnoba, saj se počutite bolj sproščeni in varni. Sčasoma se boste lažje pogovarjali s partnerjem o vsem, o težavah in o sreči. Počutili se boste srečnejše.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!