Til deigen: 500 dkg mel 250 dkg smør 1 ss rømme 1 ss hvitvin 1 knivspiss revet stjerneanis 2 vaniljesukker Til fyllet: 1/2 kg fersk fersken eller nektariner, kuttet i terninger 10 dkg brunt sukker 2 vaniljesukker 1 ...
Til deigen:
500 dkg moke
250 dkg masla
1 ss rømme
1 žlica belega vina
1 noževa konica naribanega zvezdastega janeža
2 vaniljesukker
For fyllet:
1/2 kg svežih breskev ali nektarin,
narezanih na kocke
10 dkg rjavega sladkorja
2 vaniljesukker
1 ss rom
1 noževa konica zvezdastega janeža
Forberedelse:
Spečemo krhko testo. Ko je ohlajeno, ga obložimo
s predhodno skuhanim, rahlo zakarameliziranim
breskovim nadevom in ga obložimo
z vanilijevim sladoledom, ki ga potresemo z
naribanim zvezdastim janežem.
Recept so pripravili v Špageteriji in pizzeriji
Favola – Kaval Group, Dunajska 129, Ljubljana.