Søtsukker, "søtsukker" og alle som elsker štrukli, pass på! 1. mars 2017 åpnet den første stukkaturbutikken i Slovenia i Ljubljana. Moji štruklji Slovenije inviterer oss inn under Plečniks arkader, hvor den tradisjonelle tilnærmingen til tilberedning av slovenske retter og utfordringene til moderne mat er flettet sammen. Den er skapt av kokken Peter Vogelnik, som med respekt for tradisjon, mange års erfaring, hardt arbeid, kunnskap og innovasjon tilbereder den mest verdsatte og mangfoldige štrukli av topp kvalitet, som ikke vil forlate noen likegyldige. Tror du ikke det? Prøv det!
Plečnikove arkade Adamič Lundrovo nabrežje 1
Ljubljana
ponedeljek–sobota: od 7.00 do 17.00
od 1. aprila–31. oktobra in od 1. decembra–2. januarja
ponedeljek–sobota: od 7.00 do 22.00
nedelja in prazniki: od 10.00 do 16.00
V prvi štukljarnici v Sloveniji, v Moji štruklji Slovenije, lahko okusimo najrazličnejše pristne slovenske štruklje iz vlečenega, vzhajanega, vzhajanega listnatega ali ajdovega testa, lahko pa se pustimo prevzeti okusom, ki nas zagotovo ne bodo pustili ravnodušnih.
Svoje brbončice lahko razvajamo ob klasičnih, sladkih, slanih, mesnih, sadnih ali čokoladnih okusih sveže pripravljenih štrukljev. Za presežek pa poskrbi še omaka, ki da štruklju edinstveno noto. V ponudbi imajo prek 20 vrst tradicionalnih slovenskih in modernih štrukljev iz različnih vrst testa, s kremastimi ali klasičnimi nadevi in prelivi, ob katerih si človek oblizne vsak prst posebej.
LES MER: Stow Cafe: Hjemmet til ekte kaffeelskere
Vi kan velge mellom tradicionalnimi štruklji (sirovi, pehtranovi, ajdovi, jabolčni, ljubljanski štrukelj …), slanimi (sirovi, pehtranovi, zeliščni, drobnjakovi, mesni, zelenjavni, korenčkovi …), sadnimi (jagodni, malinovi, borovničevi, limonini, jogurtovi z mangom …), čokoladnimi (polnjeni s čokoladno kremo, pomarančni s temno čokolado, čokoladni z banano, štruklji iz bele čokolade …) ter štruklji za sladokusce (medeni štruklji s kremo iz slovenskega medu, vaniljevi štruklji s kremo iz prave burbonske vanilje, štruklji s suhim sadjem in skutino kremo, sladki skutni štruklji z rozinami …). Niso pozabili niti na tiste, ki ste alergični na gluten. V ponudbi so tako tudi štruklji brez glutena – ajdovi štruklji z orehi iz ajdove moke, mlete na kamen, in orehovim nadevom. Štruklji se menjujejo sezonsko, saj pri štrukljarnici prisegajo na sveže lokalne sestavine in polne okuse. Štruklje nam z veseljem ponudijo tudi v naravni embalaži ‘za s seboj’.
Prvi štruklji so sicer nastali na Kofcah, v Planinskem domu, kjer ste nepozabnega okusa štrukljev in čudovitega razgleda deležni še danes.
Galerija – Moji štruklji Slovenije: prva štrukljarnica v Sloveniji v centru Ljubljane
Mer informasjon:
moji-struklji.si