Ferskensesongen er her! Hvorfor ikke få mest mulig ut av sesongens frukt? Hjemmelaget ferskensyltetøy er en fin måte å forlenge sommeren på tallerkenen din.
Domača breskova marmelada je odlična alternativa bolj ”znanim” marmeladam, kot so jagodna, marelična og borovničeva. Čeprav gre za manj slavno ”sestro” iz klana, pa ni nič manj dobra. Tehten razlog, da izdelate domačo breskovo marmelado, je, da breskve sodijo med pomlajevalno sadje, saj so bogate z antioksidanti.
LES MER: De beste oppskriftene på hjemmelaget syltetøy
Ponujamo vam preprost in hiter način izdelave domače breskove marmelade.
Recept za domačo breskovo marmelado:
Sestavine za domačo breskovo marmelado:
- 3 kg zrelih breskev
- 1,5 kg sladkorja
- saften av en sitron
- 3 kisla zelena jabolka
Postopek priprave domače breskove marmelade:
Razkoščičene (ne pa tudi olupljene) breskve narežemo, stresemo v multipraktik in zmeljemo v fino kašo. Prelijemo v lonec, primešamo sladkor in prestavimo na štedilnik, kjer pustimo, da zavre. Marmelado nato na zmernem ognju kuhamo 20 minut. Po tem času ji dodamo naribana neolupljena jabolka (jabolčni pektin poskrbi, da marmelada ne bo tekoča). Za konec dodamo limonin sok, premešamo in prelijemo v kozarčke. Pa dober tek!