En ekstremt velsmakende italiensk sommerpai er det ideelle valget for alle som ikke liker å komplisere ting på kjøkkenet. En enkel oppskrift på en guddommelig godbit.
Ingredienser til 4 personer:
- 400 g mladih bučk
- 1 bela čebula
- 1 fedd hvitløk
- 2 egg
- 5 ss mel
- 100 ml melk
- 4 ss revet parmesanost
- salt
- pepper
- 2 ss olivenolje
Prosess:
Bučke očistimo, operemo in narežemo na kolobarje. Kolobarje stresemo v cedilo, posolimo in pustimo stati 20 minut, da izločijo vodo.
Česen olupimo in drobno sesekljamo. Čebulo olupimo, splaknemo in narežemo na kolobarčke. Pečico segrejemo in poljuben pekač dobro premažemo z oljem. V skledi z metlico zmešamo jajca, moko in mleko. Po želji prilijemo še nekaj vode. V testo vmešamo bučke, parmezan, česen in čebulo. Po okusu začinimo s poprom in soljo.
Zmes prelijemo v namaščen pekač in jo enakomerno razporedimo po površini. Pekač postavimo v pečico in pečemo približno 20 minut, oziroma dokler pita ne dobi zlato-rumene barve.