fbpx

Oppskrift: mangokake uten bakst eller tilsatt sukker

Recept - mangova torta brez peke

Leter du etter en rask og enkel kakeoppskrift? Mangokake uten bakst eller tilsatt sukker er perfekt for alle som vil unne seg en eksotisk smak, men ikke har tid til å tilbringe hele dagen på kjøkkenet.

Mangova torta brez peke in dodanega sladkorja je hitro pripravljena presna sladica božanskega okusa. Torta z eksotičnim okusom vam bo zagotovo všeč, še bolj pa sama priprava, ki je otročje lahka.

LES MER: Recept: Čokoladna kostanjeva torta brez peke

Čas je za razvajanje brbončic.
Čas je za razvajanje brbončic.

Mango je tropski sadež, poln vitaminov in mineralov, iz katerega lahko pripravimo slastne sladic. Da je temu res tako, prilagamo recept za mangovo torto brez peke in sladkorja, da se lahko prepričate ‘na lastne brbončice’.

Recept – mangova torta brez peke in dodanega sladkorja:

Sestavine – mangova torta brez peke in dodanega sladkorja:
Za osnovo

  • 100 g datljev
  • 200 g indijskih oreščkov
  • 3 ss kokosolje

For fyllet:

  • 2 manga
  • 50 g mletega kokosa
  • 4 žlice kokosovega olja
  • 2 žlički kardamoma
  • agar (želatina)

Postopek priprave mangove torte brez peke in dodanega sladkorja:
Najprej se lotimo osnove, in sicer v mešalniku drobno nasekljamo oreščke, jim dodamo datlje in kokosovo olje ter premešamo. Razporedimo po tortnem modelu (premer 20 cm). Sledi priprava nadeva. V mešalniku zmešam kokos in 3 decilitre vode, dodamo nasekljan mango in kardamom ter zmešamo, da nastane gladka zmes. V decilitru vode raztopimo žlico agarja, premešamo in segrejemo. Ko se shladi, ga prilijemo k nadevu. Zmešamo in razporedimo po tortni osnovi, ki jo nato prestavimo v hladilnik, da se strdi. Torto okrasimo z desertnim prelivom (Sladki greh ipd.). Pa dober tek!

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.