fbpx

Nebraska za zadnji dan v letu

Avanturistična drama Nebraska

Alexander Payne, ki se pod režijsko taktirko podpisuje tudi pod filme kot so Potomci, Stranpoti, Gospod Schmidt, se vrača na cesto z nežno in pretanjeno komedijo, ki se izkaže kot izvrsten eliksir za te krizne čase. Film je veteranu Bruceu Dernu prinesel nagrado za najboljšega igralca v Cannesu, obeta pa se mu tudi nominacija za oskarja.

Nekje vzdolž avtoceste policist ustavi pešca, starca, ki je namenjen v 1.200 kilometrov oddaljeno mesto Lincoln v Nebraski, kjer naj bi ga čakalo milijon dolarjev. Čeprav ga žena in sin David skušata prepričati, da je pismo, ki ga je prejel, običajna marketinška prevara, je Woody odločen, da bo dobil svoj denar. David, naveličan pregovarjanja, se nazadnje odloči, da očeta odpelje v Nebrasko. Na poti se ustavita v Woodyjevem rojstnem kraju, kjer zgodba o njegovem domnevnem bogastvu izzove nepričakovane posledice.

Film bo predvajan kot silvesterska predpremiera 31. decembra v Kinodvoru.

Dodatne Informacije

Avanturistična drama
Nebraska
Nebraska, ZDA, 2013
Režija: Alexander Payne. Igrajo: Bruce Dern, Will Forte, Stacy Keach, June Squibb, Bob Odenkirk.

31.12.2013 Kinodvor

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!