fbpx

Nova kolekcija Sadar+Vuga prinaša naravne lepote Slovenije v naše prostore

Foto: Sadar+Vuga

Nova kolekcija Treasures Collection, 2022 arhitekturnega studia SADAR+VUGA ponuja zanimive kose pohištva, ki so povezani z zgodbo slovenskih naravnih lepot. V zanimivi kolekciji se tako nahaja, miza, klop, ptičja krmilnica, preproga in stojalo za vino.

Treasures je družina posameznih kosov pohištva in uporabnih predmetov, ki so nastali z različnimi arhitekturnimi in interierskimi projekti Sadara+Vuge. Vsak predmet povezuje svojo zgodbo, ki se je razvijala vzporedno z uporabo predmeta in njegovo interpretacijo značilnega naravnega motiva – kot so čarobna alpska jezera, najvišja gora v državi, motivi srca in drugi elementi tradicionalne obrti. Njihov izraz je preprost, barvit in nenavaden. Prostor okoli sebe barvajo posamično, v parih ali skupinah.

Klubska miza Bled

Blejska miza odraža dejansko obliko Blejskega jezera. Znameniti jezerski otok s cerkvijo v sredini je izrezan s površine v obliki negativa. Zaradi velikosti mize, plemenitega značaja zlate in srebrne prevleke ter posameznih detajlov je ta uporaben predmet še posebej dragocen in prefinjen.

Klubska miza
Foto: sadarvuga

Klop Julijci

Julijske gore so alpski masiv, na katerem se nahaja najvišja gora v državi Triglav. Klop Julijci je sestavljena iz preprostega, ravnega in širokega sedišča ter naslonjala/naslona za roke, ki posnemajo legendarne silhuete Julijskih Alp. Različne postavitve hrbtišča in naslonov za roke spreminjajo obliko klopi in uporabniku ponujajo različne načine sedenja. Uporabniki so povabljeni k interakciji z njim, ti nenavadni razporeditvi rok in naslonov pa posamezniku zagotavljajo občutek intimnosti.

Foto: Sadar+Vuga

Stol Triglav

Najvišja slovenska gora Triglav se veličastno dviga nad nižinami in je opevani nacionalni simbol. Stol Triglav je zaradi solidnega volumna, oblike in barve mogočen kos pohištva in spominja celo na prestol. Preseneča s premalo oblikovano osnovo in močnimi, večkratnimi hrbti in podobnimi nasloni za roke. Stol Triglav lahko uporabljamo samostojno, še bolje pa se obnese v skupini in spominja na surovo, razčlenjeno pogorje.

Stol
Foto: sadarvuga

Preproga Bohinjsko jezero

Bohinjsko jezero je čarobno alpsko jezero, ki spreminja barvo glede na letni čas in vreme. Njene globine in plitvine tvorijo neverjetno paleto barv. Bohinjska preproga s svojo očarljivo obliko in materialom vnese delček te lepote v prostore.

Foto: sadarvuga

Ptičja krmilnica Roza

Ptičja krmilnica Roza z zlaganjem združuje ploščate elemente v obliki srca v razkošen prostorski objekt. Posoda za hrano in streha nad njo spominjata na vrtnico, ki cveti na vrtu, tudi pozimi.

Krmilnica
Foto: sadarvuga

Stojali za vino Helga

Lončarstvo je tradicionalna slovenska obrt. Vinska majolka in velike peči so nepogrešljivi elementi lokalnega ljudskega ambienta. In ker je vino zdaj shranjeno in postreženo v steklenicah, gretje pa prihaja iz tal, je stojalo za vino Helga bistveni element, ki povezuje tradicionalno obrt s sodobno notranjostjo. Zahvaljujoč modularni konstrukciji lahko dobljeni regali za vino prevzamejo številne različne oblike in velikosti.

Stojalo za vino
Foto: sadarvuga

Dodatne Informacije

Sadarvuga

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.