Novi Golf Variant 8: najbolj družinski Golf vseh časov

Skoraj leto dni po premieri nove Golfove 'osmice' je Volkswagen predstavil dve novi različici karoserije. Gre za klasično karavansko različico, novi Golf Variant, ter njeno izpeljanko crossover Alltrack.

Novi Golf Variant je šesta generacija karavana na osnovi Golfa. Čeprav je njegova osnova “kompaktni” avtomobil, ta Golf niti približno ni več le “kompaktni” razred. Dimenzije novega Golfa Variant namreč razkrivajo novo zgodbo. Novi Golf Variant meri v dolžino kar 466 centimetrov, kar je celih 38 centimetrov več kot klasični Golf. Slednje je vsekakor garancija za razkošno ponudbo prostora na zadnjih sedežih, saj je sama medosna razdalja večja in to za celih 7 cm kot pri klasičnem Golfu. Tako bodo posamezniki, večji od 190 cm, udobno nameščeni tudi na zadnji klopi.

Volkswagen Golf Variant

Novi Golf Variant v prtljažniku ponuja razkošnih in hkrati rekordnih 611 litrov, ob zloženih sedežih pa kar 1.642 litrov. Za doplačilo je mogoče v prtljažniku dobiti 12 V in 230 V vtičnice, prtljažna vrata pa je mogoče odpreti električno, kar počasi postaja standard, ki se seli iz luksuznih vozil. Notranjost Varianta je po zasnovi praktično enaka klasičnemu Golfu, le paketi opreme bodo malenkostno spremenjeni oziroma prilagojeni.

Konkretna ponudba motorjev za Golf Variant v Volkswagnu še ni objavljena, zagotovo pa bo primerljiva kot pri klasičnem Golfu. Zelo verjetno bo Variant opremljen z bencinskimi motorji s 110, 130 in 150 KM ter dizelskimi motorji s 115 in 150 KM. Torej čista Volkswagnova klasika, kar nikakor ni slabo.

Volkswagen Golf Alltrack

Variantu se je, tako kot v prejšnji generaciji, pridružil “križanec” Alltrack za brezpotja. Gre za model, ki temelji na različici Variant, od njega pa se razlikuje po tem, da je od podlage oddaljen 2 centimetra in je opremljen z detajli zaščitne plastike v terenskem slogu. Prav tako je bistveno spremenjen sprednji del z odbijačem, v katerega so vgrajene dodatne luči, po katerih bo Alltrack ponoči zagotovo prepoznaven. Pogon na vsa kolesa bo tu serijski. Tudi za ta model motorji niso navedeni, vendar pa za Alltrack pričakujemo dve od močnejših različič. Nove različice Golfa Variant naj bi na trg prispele to jesen, cene pa še niso znane, jih bo pa Volkswagen Slovenija razkril prav kmalu.

Zdi se, da je ponarodeli Volkswagen Passat v novem Golfu Variant dobil izjemnega tekmeca. In prav je tako!

Dodatne Informacije

volkswagen.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Rolls-Royce Ghost (2021): tehnološko najnaprednejši avtomobil kralja prestiža