fbpx

Panasonic Lumix GH5 Mark II: prenova odlične kamere, ki navdušuje videografe

Foto: Panasonic

Po predstavitvi leta 2009 se je Panasonicova serija Lumix GH pojavila kot kamera za ustvarjalce, ki potrebujejo ravnovesno orodje za odlično in jasno fotografijo, hkrati pa kamera ponuja robustno video zmogljivost. Kakor se je sistem skozi leta razvijal, se je tudi njegova baza ustvarjalcev in vernikov v Lumix izdelke in tako je ta blagovna zmanka izjemno prisotna med video ustvarjalci.

Z lansiranjem Lumixa GH5M2 je Panasonic vzel svojo zmogljivo kamero GH5, ki ima pod pasom že precej let in jo naredil še nekoliko bolj osredotočeno na video. Tako kot njegov predhodnik je tudi slika GH5M2 pridobljena z 20,3MP senzorjem “Micro Four Thirds”. Vendar je bil tokrat senzor obdelan obdelan z antirefleksno prevleko. Še boljše pomembno je dejstvo, da je Panasonic kamero opremil s procesorjem Venus Engine, ki omogoča snemanje posnetkov Cinema 4K do 60p (prej je bil omejen na 24p). Poleg tega novi čip omogoča znatno nadgradnjo pri samodejnem ostrenju in stabilizaciji slike, saj GH5M2 ponuja izboljšano zaznavanje obraza, oči in telesa. Hkrati pa je stopnja stabilizacije slike izjemna in omogoča kompenzacije do 6,5 stopnje tresenja. Eden najboljših novih dodatkov kameri je podpora za pretakanje v živo, ki je postala ključna za današnjo digitalno pokrajino.

Novi Lumix GH5 M2 bo na voljo pri slovenskih trgovcih s ceno okoli 2.000 evrov.

Dodatne Informacije

shop.panasonic.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!