fbpx

Peta generacija Toyote Prius je izjemno drugačna in skoraj lepa!

Nova Toyota Prius

Zadnjič posodobljeno: :

Peta generacija Toyote Prius je bila v Evropi predstavljena pred nekaj urami. Avtomobil, ki nikoli ni bil bil posebno lep, ostaja oseben in na neknačin futuristično vsečen. Poglejmo, kakšna je nova Toyota Prius.

V Evropi bo novi Prius na voljo samo kot priključni hibrid. Pogonski sklop tako vključuje vključuje 2,0-litrski štirivaljni motor, ki si hibridno sistemsko močjo ustvari 220 konjskih moči. Precej več kot prejšnja generacija. Prius ima v Evropi baterijo s 13,6 kilovatnih ur , ki je v primerjavi s predhodnikom 8,8 kWh, zrasla precej. Toyotina napoved pravi, da je doseg na elektriko “50 odstotkov večji od trenutne generacije.” To pomeni, da se boste realno z elektriko lahko peljali do 100 kilometrov daleč. Pot v službo in nazaj bo tako brezogljična. Prius plug-in bo na voljo z tudi opcijsko sončno strešno ploščo, preko katere se bo polnila baterija sicer priključnega hibrida. E

Estetsko je novi Prius videti poznan, a ima precej bolj “atraktiven” videz. Ostaja še vedno posebnež, kar je dobro saj je to njegov podpis.Oblika potisne konico strehe bolj nazaj, kar daje avtomobilu zelo kupejevski videz. Spremenjena razmerja vključujejo znižanje višine za 50 milimetrov in podaljšanje medosne razdalje za enako razdaljo. Skupna dolžina je 46 milimetrov krajša. Širina se večja za 22 milimetrov. Vse te spremembe vplivajo, da ga ne boste zamenjevali s predhodnikom.

Notranjost v črni barvi je razdeljena na tri cone v skladu z novo Priusovo “arhitekturo otoka”: okolica, voznikov modul in lebdeča instrumentna plošča. Tako za voznika kot za potnike je okolica prostorna in zgrajena iz elegantnih materialov visoke vrednosti, poudarjenih s harmoničnimi poudarki, ki poudarjajo dinamičen občutek in smisel. Vozniški modul temelji na 7-palčnem TFT LCD zaslonu, ki je nameščen neposredno v vidnem polju in povečuje varnost, saj voznikove oči držijo na cestišču. Videz je podoben postavitvi v crossoverju bZ4X, ker zaslon z merilniki štrli navzgor od armaturne plošče, namesto da bi bil okoli njega prekrit, kot pri večini sodobnih vozil.


Nova Toyota Prius ni najlepši avtomobil na svetu, je pa precej bolj atraktiven kot predhodnik. Tehnologija je preverjena, saj so hibridi praktično Toyotin izum. Zato verjamemo, da prinaša tipične Toyota adute.

Dodatne Informacije

toyota.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.