Podjetje Fisker napovedalo baterijo z dosegom 800 kilometrov, ki se napolni v zgolj 60 sekundah

Zadnjič posodobljeno: :

Ko so pri Fiskerju ponovno ustanovili nedavno propadlo podjetje, so sporočili in napovedali velik preboj na področju baterij. Tokrat so postregli s skoraj neverjetnim patentom, s katerim napovedujejo avtomobilsko baterijo z dosegom 800 kilometrov, ki bi se napolnila z električno energijo v samo 60 sekundah.

Podjetje je sprva načrtovalo povsem novo tehnologijo baterij, a teh načrtov niso uresničili. Zdaj proizvajalec napoveduje “preboj” v polprevodniških baterijah, ki bodo poganjale njihova električna vozila, in hkrati prijavlja vse več tehnoloških patentov.

EMotion - Fisker  / Novi model bo "napajala" še klasična tehnologija!
EMotion – Fisker / Novi model bo “napajala” še klasična tehnologija!

Fisker je tako pred dnevi patentiral novo trdno “elektrodno strukturo”, ki bi lahko omogočila baterijo z neverjetnimi specifikacijami. Ameriški proizvajalec avtomobilov pravi, da bodo akumulatorske celice v razvoju predstavljale tridimenzionalne elektrode z 2,5-kratno gostoto litij-ionskih baterij, kar bo omogočilo razdalje več kot 500 milj (805 km) z enim polnjenjem, s časom polnjenja najmanj eno minuto.

EMotion - Fisker
EMotion – Fisker

Tako kot vsakršen preboj v napovedi tehnologije avtomobilskih baterij je tudi tega treba obravnavati z rezervo, saj le redki postanejo komercialni. Fisker pravi, da bi morala biti tehnologija pripravljena za komercialno uporabo okoli leta 2023. A že prej snuje nove modele avtomobilov, saj bo na CES 2018 predstavil nov električni model “EMotion”.

Galerija slik: EMotion – Fisker

Dodatne Informacije

Več informacij:
fisker.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Elektrifikacija v glavah kupcev avtomobilov – dizli že v manjšini