fbpx
McLarn Senna Sempre
Foto: amalgamcollection.com

Posebna edicija McLarn Senna Sempre: popolnost v miniaturi merila 1:8 za 21.385 USD

Ekskluzivni model McLarna Senna v merilu 1:8

Kaj je boljše kot lastništvo McLarna Senna? Imate možnost imeti popoln model v merilu 1:8, ki stane skoraj toliko kot nov avto. Preberite dalje, če si upate.

Ko se je McLaren odločil obeležiti legendo Ayrtona Senne s posebno edicijo Senna Sempre, je bil rezultat prava umetnina na štirih kolesih. Vendar, čeprav ni naprodaj, se lahko domov odpeljete s kosom te zgodovine v obliki natančne replike v merilu 1:8, ki jo je ustvaril Amalgam. Ta replika, ki stane vrtoglavih 21.385 USD (približno toliko kot nov Chevrolet Trax), je več kot le igrača za velike otroke – je poklon inženirstvu in umetnosti.

Foto: amalgamcollection.com
Foto: amalgamcollection.com
Foto: amalgamcollection.com

Miniaturizirana popolnost

McLaren je predstavil Senna Sempre na letošnjem Grand Prixu v Monaku, obarvano z unikatno poslikavo, ki je zahtevala nešteto ur ročnega dela. Amalgam je izziv dvignil na novo raven in ustvaril 1:8 repliko, ki ni nič manj osupljiva. Vsak od 30 kosov je ročno izdelan in popolnoma rekreira vsak detajl, vključno z dot-matrix portretom Senne na zadnjih blatnikih. Skoraj nemogoče je ločiti repliko od pravega avtomobila, razen če imate lupo.

Neverjetna pozornost do detajlov

Za izdelavo modela je bilo potrebnih 3000 ur dela – to vključuje oblikovanje in proizvodnjo vseh delov. Vsaka replika zahteva dodatnih 300 ur ročnega sestavljanja, da se zagotovi natančnost in kvaliteta. Notranjost modela je prav tako natančno izdelana, vidna skozi odprta vrata, motor V8 z dvojnim turbopolnilnikom pa je jasno viden pod pokrovom motorja. Tudi zavorni sistemi, obuti v Pirelli pnevmatike, so natančno reproducirani, vključno s križno vrtanimi rotorji.

Foto: amalgamcollection.com
Foto: amalgamcollection.com

Poklon ikoni F1

Ta posebna edicija je razstavni kos, ki ga je mogoče občudovati v muzeju ali pa v dnevni sobi pravega avtomobilskega entuziasta. McLaren bo celoten avto predstavil na Grand Prixu v Monaku, kjer bosta Lando Norris in Oscar Piastri vozila svoje MCL38 z enakimi barvami. Replike Amalgama bodo prav tako na voljo za ogled in nakup, a le 30 srečnežev bo imelo priložnost, da jih dodajo v svojo zbirko.

Cena in ekskluzivnost

Za mnoge od nas je cena 21.385 USD za model avtomobila osupljiva, a za prave zbiratelje in oboževalce Ayrtona Senne je to neprecenljiv kos zgodovine. Če ste torej pripravljeni investirati toliko v delček avtomobilistične umetnosti, bo ta miniaturiziran McLaren zagotovo vrhunec vaše zbirke.

Zaključek

V svetu, kjer so sanje o lastništvu superavtomobila za večino ljudi le to – sanje – je Amalgam s svojo repliko McLarna Senna Sempre ponudil nekaj dosegljivega, čeprav še vedno dragega. Ta model ni le igrača; je poklon legendi in mojstrskemu delu inženirjev in umetnikov, ki so se potrudili, da bi ustvarili nekaj resnično posebnega. Če si lahko privoščite ta model, si lahko privoščite tudi kos avtomobilistične zgodovine, ki bo večno sijal v vaši zbirki.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.