fbpx

Potovanje z luksuznim vlakom “Dream of the Desert” po Savdski Arabiji že leta 2025

Od Riada do Al Qurayyata

Foto: Arsenale S.P.A./Saudi Arabia Railways

Luksuzni vlak Dream of the Desert vas bo popeljal na potovanje po arabskem polotoku.

V Savdski Arabiji so razkrili načrte za prvi luksuzni vlak, ki bo zapeljal po tamkajšnjih tirnicah. Izdelava Dream of the Desert bo potekala leto dni, saj naj bi vlak po tirnicah zapeljal že v prihodnjem letu. Gre za prvo luksuzno železniško storitev na arabskem polotoku, ki naj bi popotnike popeljala po spektakularni puščavski notranjosti Savdske Arabije.

Arsenale S.P.A./Saudi Arabia Railways

Vlak s 40 kabinami, ki ga bo izdelalo Arsenale Group, vas bo popeljal na 1.290 km dolgo potovanje po arabskem polotoku. Vse od glavnega mesta Riad do Al Qurayyata v severni provinci Al Jawf pa do meje z Jordanijo. Potovanje naj bi trajalo dan ali dva, vmes pa se vlak ustavi v številnih slovečih krajih kot so Al Qassim, Hail in Al Jouf, na robu naravnega rezervata kralja Salmana bin Abdulaziza. Izvršni direktor tamkajšnjih železnic, ki so glavni naročnik projekta, Bashar bin Khalid Al-Malik je dejal, da bo železniški prevoz Savdijcem in turistom omogočil, da raziščejo večji del Savdske Arabije.

Arsenale S.P.A./Saudi Arabia Railways

Železniški vagoni bodo oblikovani v slogu orientalskega sveta. Nalogo pa so Savdijci prav zagotovo zaupali v prave roke. Podjetje Arsenale Group namreč že sodeluje tudi s podjetjem Orient Express pri izdelavi La Dolce Vite, ki bo letos prvič ugledala luč sveta. Arsenale je podpisal tudi pogodbo z nacionalnim železniškim podjetjem ZAE, Etihad Railway. To pa za razvoj luksuznega vlaka, ki bo potoval po polotoku Bližnjega vzhoda. Tovrstna potovanja naj bi bila po koncu pandemije vse bolj priljubljena.

Arsenale S.P.A./Saudi Arabia Railways

Savdska Arabija si že vrsto let prizadeva uveljaviti na turističnem zemljevidu kot vodilna turistična destinacija. Do konca tega desetletja pa želijo pretegniti več kot 150 milijonov obiskovalcev.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.