fbpx

Pravilo treh minut: kaj morate obvezno storiti po tuširanju

Foto: Ron Lach / Pexels

Ni boljšega občutka, kot je sveža, čista koža, ko stopite izpod prhe. Vendar pa previdno, če želite kožo ohraniti lepo in gladko, morate upoštevati pravilo treh minut. Kaj pa to pomeni?

Pravilna nega kože je izredno pomembna. Redno čiščenje in hidracija sta le dva od načinov, kako jo negovati. Poleg tega morate poskrbeti tudi, da je vaš način življenja čim bolj zdrav. Raziskave namreč kažejo na povezave med nezdravo prehrano, kajenjem, pomanjkanjem spanca, prekomernim uživanjem alkohola in težavami s kožo. Prav tako na kožo vpliva tudi količina stresa in uporaba sončne kreme.

Nega kože je izredno pomembna Foto: RF._.studio / Pexels

Eden od izdelkov, ki je priporočljiv za nego kože, je gotovo vlažilna krema. Na kožo jo nanesete po tuširanju in s tem ohranite njeno vlago ter poskrbite, da bo ostala lepa in gladka. In prav tukaj je treba upoštevati pravilo treh minut.

Napaka, ki jo stori največ žensk, je, da pred nanosom predolgo čaka ali pa je sploh ne nanese. Če si želite mehke, gladke kože, potem je uporaba vlažilne kreme po tuširanju nujna. Po tuširanju se namreč zaradi pare in toplote v kopalnici vaše pore razširijo in takrat je ključno, da vlago v telesu obdržite tako, da v roku treh minut nanesete vlažilno kremo.

Po tuširanju nikar ne čakajte predolgo Foto: Dollar Gill / Unsplash

Da na to ne bi pozabili, vam svetujemo, da vlažilno kremo hranite v kopalnici, v bližini banje oziroma tuš kabine. Tako boste poskrbeli, da bo vaša koža navlažena in se boste izognili iritaciji, suhi koži, aknam in ostalim težavam s kožo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!