fbpx

Prepusti se vesolju in pojdi naprej!

"Po vsem vesolju lahko iščete nekoga, ki si bolj kot vi sami zasluži vaše ljubezni in naklonjenosti, vendar take osebe ne boste našli. Samo vi sami si zaslužite vašo ljubezen in naklonjenost, bolj kot kdorkoli v celem vesolju." – Buda

Nehaj. Izbriši ga iz misli. Ne poskušaj več. Ne dajaj mu priložnosti. Ne išči ga. Ustavi se in se vprašaj, zakaj bi ga še ljubila, glede na njegovo obnašanje? Vprašaj se, ali je vredno, da pozabljaš nase? Ali bi moralo biti res tako težko ljubiti? Zakaj ga ne izpustiš iz misli?

Prenehaj se opravičevati, biti preveč razumevajoča, nehaj biti tako slepa in začni počasi odpirati oči za vse odgovore, ki si jih prezrla, za slabo komunikacijo, za bele laži, stvari, ki jih je govoril, za pomanjkanje truda in dejstva, da nikoli nisi bila njegova prioriteta …

Začni spoznavati, da je bila težava v vaju, že od prvega dne, a tega si preprosto nisi želela priznati, ker si hotela verjeti, da je čas drugačen, da je on drugačen.

Brišeš spomine in želiš pozabiti nanj, na vajin čas. Na vajine trenutke. Izbrišeš vsa sporočila, slike, stike. Obnašaš se, kakor, da nikoli ni obstajal. Pozabiš, kakšen občutek sreče je vzbudil v tebi, kako si se počutila, ko si bila z njim. Pozabiš, kaj ti je govoril, na vse njegove obljube, ki niso bile nič drugega, kakor kup laži. Pozabiš, kdo si bila, ko si bila z njimi. Pozabiš na osebo, za katero si mislila, da je bil, in pozabiš na vse dobre stvari, ki so bile. Pozabiš, da sta obstajala. Pozabiš!

In potem se spomniš. Spomniš se, da si bila v redu, preden je on stopili v tvoje življenje. Spomniš se, kdo si bila, preden si ga spoznala, da si že padla in se pobrala ter postala močnejša. Da si imela in da te čaka lepo življenje, čeprav brez njega. Spomniš se, da obstajajo druge pomembnejše stvari, za katere bi te lahko skrbelo, da imaš načrte in cilje, ki jih moraš doseči.

Prepusti vajino ljubezen vesolju, naj ono nariše nov začetek ali konec vajine zgodbe.
Prepusti vajino ljubezen vesolju, naj ono nariše nov začetek ali konec vajine zgodbe.

Pred teboj je celo življenje, da spoznaš tistega, ki si zasluži vsako sekundo tvoje ljubezni. Spomniš se, da te imajo ljudje radi, tudi, če te on nima, te imajo drugi in vedno te bodo.

Prepusti vesolju in pojdi naprej. Vse prepusti vesolju. Naj ono pove ali je on tvoja oseba. Prepusti mu vprašanja in odgovore. Ali se bosta ponovno srečala, pogovarjala, ali se bo vrnili k tebi in se ti opravičil. Ali pa boš nanj preprosto pozabila in našla nekoga boljšega, moškega, ki si mislila, da je bil, ki si ga želiš.

Prepustite vse vesolju. Naj vesolje nadaljuje ali konča preostanek zgodbe. Naj ono poskrbi za tvoje srce. Ne razmišljaj o scenarijih v svojih mislih, ne postavljaj si neskončno zakajev, ne čakaj na odgovore.

Prepusti se. Pozabi nanj, prepusti ga vesolju, naj ono prevzame vajino usodo. Poskusila si. Dala svoj del, naredila si vse kar si lahko in znala, čeprav zdaj veš, da marsikaj ni bilo prav, a ne samo iz tvoje, iz obeh strani.

Zdaj je čas, da vesolje igra svojo vlogo – zaupaj mu, to je veliko bolj vznemirljivo, kot si misliš, da je. Prepusti vaju vesolju in pojdi naprej!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.