Prižig lučk 2019 po slovenskih mestih: kdaj se prižgejo v Ljubljani, Mariboru, Kranju …

Vas zanima, kdaj se bo zgodil prižig lučk 2019 po slovenskih mestih (Ljubljana, Maribor, Kranj, Celje ...)? Tukaj boste našli vse potrebne informacije!

Praznično vzdušje se počasi tihotapi v slovenska mesta, kjer bodo kmalu pripravljeni na prižig lučk 2019. Spodaj si preberite, kdaj se prižgejo božične lučke po slovenskih mestih.

Prižig lučk 2019 po slovenskih mestih

Prižig lučk Ljubljana 2019: 30. 11. ob 17.15

Prižig lučk v Ljubljani
Prižig lučk v Ljubljani

Prižig prazničnih lučk v Ljubljani 2019 bo letos potekal 29. novembra ob 17.15 na Prešernovem trgu, torej dan prej kot lani. Kot že veleva tradicija bo po kulturnem programu množico nagovoril župan, nato pa bomo priča trenutku, ko bo Ljubljana čarobno zasijala. Takrat se bo v prestolnici tudi uradno začel praznični program, z lučkami pa se bodo odprli tudi praznični sejmi na Bregu, na Gallusovem, Cankarjevem in Petkovškovem nabrežju ter na Prešernovem in Kongresnem trgu.
Več informacij: visitljubljana.com

Prižig lučk Maribor 2019: 29. 11. ob 17.00

Prižig lučk Maribor
Prižig lučk Maribor

S prižigom praznične mestne okrasitve se bo otvoril Čarobni december v Mariboru. Tega bodo zaznamovali praznične stojnice, bogat družinski in kulturni program ter priljubljeni koncerti na prostem.
Več informacij: visitmaribor.si

Prižig lučk Koper 2019: 29. 11. ob 17.00

Prižg lučk v Kopru
Prižg lučk v Kopru

Koper bo tradicionalno prižgal lučke na Titovem trgu, letošnja novost pa je bogat program Fantazima v Čudolandiji. Prav tako bo odprto večje drsališče ob morju, potekala bo video projekcija z glasbeno spremljavo na pročelju Pretorske palače, prižig pa bodo pospremila priznana primorska glasbena imena, med drugim tudi Lea Sirk in Anika Horvat.
Več informacij: koper.si

Prižig lučk Celje 2019: 30. 11. ob 17.00

Prižig lučk Celje
Prižig lučk Celje

Pravljično Celje bo letos nekaj posebnega. Svoja vrata bo odprlo s slovesnim prižigom praznične razsvetljave, ki bo v soboto, 30. novembra, ob 17. uri na Glavnem trgu, in pričetkom božično-novoletnega sejma. Glasbeno-interaktivni program bodo povezovali moderatorji Radio Fantasy skupaj s Pažkom Urhom in pravljičnimi bitji. V sklopu prižiga praznične razsvetljave bodo v mestu mestni trgovci in obrtniki ponujali tudi večerne nakupe s prazničnimi popusti.
Več informacij: celje.si

Prižig lučk Novo mesto 2019: 5. 12. ob 17.00

Prižig lučk Novo mesto
Prižig lučk Novo mesto

Za uvod v Veseli december bo Novo mesto vnovič obiskal sv. Miklavž. Na prireditvi na Glavnem trgu bodo prižgali praznične luči in razsvetlili mesto. Miklavž bo s spremstvom pozdravil in obdaril vse pridne otroke, program pa bodo popestrili novomeški skavti Gorjanski medvedje in učenci Glasbene šole Lipičnik.
Več informacij: novomesto.si

Prižig lučk Kranj 2019: 1. 12. ob 17.00

Prižig lučk Kranj
Prižig lučk Kranj

Mesto se bo praznično osvetlilo v nedeljo, 1. decembra, ob 17. uri, z nagovorom župana, blagoslovom smreke ter glasbenim nastopom vokalne skupine Soul out na Glavnem trgu ob vodnjaku. Vabljeni na odprtje Prešernega decembra!
Več informacij: visitkranj.com

Prižig lučk Ptuj 2019: 2. 12. ob 17.45

Prižg lučk Ptuj
Prižg lučk Ptuj

Najlepši mesec v letu se bo na Ptuju pričel na Mestnem trgu s spektakularnim prižigom prazničnih luči in z obiskom Ledene kraljice z ognjenim spremstvom.
Več informacij: ptuj.info

Prižig lučk Bled 2019: 29. 11. ob 17.00

Prižig lučk Bled
Prižig lučk Bled

Vabljeni na praznično Jezersko promenado vse do 5. januarja 2020. Na prazničnih stojnicah se boste lahko okrepčali s tipičnimi gorenjskimi jedmi in toplimi napitki ter izbrali izvirna praznična darila. Ob vikendih bo potekal glasbeni program. Ves čas bo odprt tudi poštni urad decembrskih mož, kjer bodo lahko otroci napisali in oddali pismo za dobre može, ob sobotah in nedeljah popoldne pa bodo pošto obiskali pravljični junaki Dežele ljudskih pravljic Bled. Ne pozabite na ogled jaslic v naravni velikosti, največje naravne novoletne smreke, prazničnega stola in ljubezenskega kolesa, ter seveda drsanja na Drsališču z razgledom.
Več informacij: bled.si

Prižig lučk Murska Sobota 2019: 6. 12. ob 17.00

Prižig lučk Murska Sobota
Prižig lučk Murska Sobota

Murska Sobota bo zažarela 6. decembra, ko bo že tradicionalno potekal tudi Miklavžev sejem, odprla pa se bosta tudi pravljična dežela in drsališče. Vse to bo spremljala kulinarična ponudba v hiškah ob drsališču, ob petkih in sobotah pa tudi koncerti.
Več informacij: murska-sobota.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!