fbpx

Razkrivamo: Koliko časa nekdo potrebuje za odgovor na vaše sporočilo, pove vse o tej osebi!

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Ste bili kdaj v tisti (ne)prijetni situaciji čakanja na odgovor na sporočilo, ki ste ga poslali osebi, ki vam je všeč. Napisali ste sporočilo, z navdušenjem in z metuljčki v trebuhu, nato pa je sledila čista tesnoba. Zakaj še vedno ne odgovori na sporočilo? Kdaj bo odgovoril? Sem kaj narobe napisal/a?

Bo sploh odgovoril? Je vse v redu? Ali je živ? Če zdaj ne odgovori, je bolje, da sploh ne. Nešteto vprašanj brez odgovorov.

Ali veste, da je dopisovanje z osebo, ki vam je všeč, s katero greste na zmenek ali s katero ste v razmerju na lestvici stresa na najvišji stopnički? Poglejmo, kaj vse razkrijete o osebi, glede na čas, ki ga  potrebuje, da vam odgovori na sporočilo.

Odgovoril, preden ste sploh poslali sporočilo

Če nekdo tako rekoč “bere vaše misli” pomeni, da ste tako rekoč našli svojo sorodno dušo. To zagotovo pomeni, da je to oseba, s katero se boste zelo dobro razumeli, ki je pozorna in vas posluša, kaj govorite.

Odgovori v nekaj sekundah

Ko nekdo odgovori v nekaj sekundah in vam ni treba dolgo čakati na njegove odgovore to pomeni, da je zelo zainteresirana za vas in je vam pripravljena posvetiti čas in vašemu sporočilu. Verjetno se ga razveseli. Ko je ta oseba vaš partner ali potencialni partner, vedite, da je to tip osebe, ki ne izgublja časa, ne igra iger in uživa v dopisovanju z vami.

Odgovori hitro. Foto: Docusign UI / Unsplash

Odgovori čez nekaj minut

Tudi to je znak, da se oseba, s katero si dopisujete, zanima za vas in verjetno preverja telefon v upanju, da se na njem prikaže vaše sporočilo. Če vam je všeč, bodite prepričani, da obstaja možnost, da se bo med vama nekaj zgodilo. Če niste prepričani, boste morda čutili pritisk, da redno in hitro odgovarja. Seveda je ritem komunikacije, kjer je obojestranski interes enostavno vzpostaviti na obeh straneh.

Odgovori v 10 minutah

To lahko pomeni, da ima obveznost in ne gleda tako pogosto na telefon (so ljudje, ki jim telefon ni podaljšek življenja), ali da ga zanimate, vendar malo počaka, preden odgovori, da v vas vzbudi pozitivno pričakovanje.

Odgovori čez približno eno uro

To pomeni, da ste na njegovem radarju in da ste mu všeč, vendar še niste zgradili tesnega odnosa. Če se odzivni čas sčasoma zmanjša, je to dober znak, če pa se poveča, pomeni, da ni več zanimanja.

Zdaj bi že lahko odgovoril. Foto: Paul Hanaoka / Unspalsh

Vedno odgovarja v istih časovnih intervalih

Če vam na primer vedno odpiše okoli 13. ure, lahko to pomeni, da je zelo zaposlen in da ima tedaj malce prostega časa. Po drugi strani pa, če vedno potrebuje na primer 44 minut za odgovor na sporočilo, je morda to nekje prebral kot “pravilo” zmenkov ali pa mu je tako rekel kakšen prijatelj.

Včasih odgovori v sekundi, včasih pa šele zvečer

To lahko pomeni dvoje. Morda oseba, s katero si dopisujete, ni mogla odgovoriti, ker ima takšno službo ali nepričakovano situacijo in kljub temu, da odgovor traja le nekaj sekund, ne odgovori. Preprosto nima časa.

Toda pogosteje to pomeni, da se ta oseba morda zanima za vas, vendar je nedosledna v svojih željah. Ko pomisli na vas odgovori v sekundi, ko mine tista sekunda preprosto pozabi na vas. Takšne osebe ne potrebujete, saj boste na koncu dneva imeli tesnobne misli in neskončno vprašanj o tem, kaj je narobe.

Odgovori šele proti večeru

In to je situacija, ki ni nujno zaskrbljujoča, saj se zgodi vsem. Nekdo je na poti, v službi, izčrpan, zaspi. Vendar, če se to dogaja pogosto in se ob tem počutite slabo, se o tem pogovorite.

Preverjate, resno, že nekaj dni. Foto: Peter Kasprzyk / Unsplash

Odgovori nekaj dni kasneje

Če se to dogaja, to zagotovo ni dober znak, ker se zagotovo igra z vašimi občutki. V vas nastaja preveč vprašanj, takšna oseba je sebična in misli samo nase. Ne izgubljate več časa zanjo.

Odgovori kak teden kasneje

V tem primeru, razen če vam odgovori z neverjetno velikim razlogom, to pomeni, da ga ne zanimate, da takšni osebi ni mar za vas. Mogoče je bila osamljena, in se je zabavala z vami ker ni bilo nikogar drugega. Vsekakor na njeno sporočilo ne odgovarjajte.

Odgovori, ko ste že pozabili na to osebo

Takšna oseba se je ves čas igrala z vami, verjetno vzporedno z drugimi osebami, potem pa je neke noči, ko je bila sama in si je želela pozornosti, pomislila, zakaj pa vam ne bi napisala sporočila.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!