fbpx

Razlaga sanj: 6 najpogostejših sanj in njihov pomen

Sanjate bivše parterje?

Foto: envato

Vsi smo se že kdaj vprašali, kaj pomenijo naše sanje. Ali napovedujejo prihodnost, razkrivajo misli, ki smo jih zakopali globoko v podzavest ali pa preprosto kažejo, kako bogata je naša domišlija? Strokovnjaki menijo, da so v veliki večini neposredno povezane z našimi mislimi, dogajanjem v našem življenju in spomini iz preteklosti, nočne more pa največkrat kažejo na stres, skrbi ali naše strahove. Za vas smo pripravili 6 najpogostejših sanj in njihov pomen.

Vsake sanje imajo pomen – pomagajte si razložiti sanj!

1. Sanje o letenju

Želja po letenju je bila med ljudmi prisotna skozi celo zgodovino. Zato ni nič čudnega, da letenje najdemo v mnogo pripovedkah, pesmih in filmih. Kaj pa pomenijo sanje o letenju?
Enotnega odgovora ni. Če ste pred kratkim gledali film ali brali roman o letenju, je povsem mogoče, da se je vaše navdušenje preneslo v sanje. Kaj pa, če ste se v sanjah trudili leteti, pa vam to ni uspelo? To lahko pomeni, da čutite, da vam nekdo ali nekaj preprečuje, da bi v življenju napredovali oz. dosegli tisto, kar si želite. Če je vaše letenje potekalo brez težav, to lahko kaže na občutke svobode in samozavesti. Morda vam je pred kratkim končno uspelo zapustiti situacijo, ki vas je utesnjevala, ali pa ste se začeli ukvarjati z nečim, kar vam omogoča veliko kreativne svobode.

Ljudje že od nekdaj sanjamo o letenju Foto:
Karina Carvalho / Unsplash

2. Sanje o znanih prostorih

To, da vaše sanje potekajo v prostorih, v katerih preživite veliko časa (vaš dom, služba, kraj, v katerem živite…) ni nič nenavadnega. Kaj pa, če ste v tem prostoru odkrili nekaj novega? To lahko pomeni, da ste odprti za nove priložnosti ali pa ste ugotovili nekaj novega o lastni osebnosti ali željah. Če je prostor prazen oz. ima bele stene, to kaže, da ste pripravljeni na nov začetek, morda novo razmerje ali novo poklicno pot.
Če so vaše sanje postavljene v vašo otroško sobo, vam vaša podzavest morda sporoča, da se v vašem otroštvu skriva nekaj pomembnega – to so lahko vaše sposobnosti in želje, na katere ste skoraj popolnoma pozabili.

3. Sanje o razkošju

Ali sanjate o sobanah, polnih luksuznega pohištva, čudovitih oblačil ali o mizi, ki se šibi od dobrot? Take sanje velikokrat doživijo tisti, ki se držijo stroge diete – njihova podzavest je namreč polna poslastic, ki so jim nedosegljive.
Morda pa vaša dieta nima nič opraviti s hrano, pač pa ste pas zategnili na področju financ. Vsekakor pa te sanje po navadi pomenijo, da si želite nečesa, kar vam je trenutno oddaljeno.

Sanje o razkošju kažejo, da se nečemu odpovedujete Foto: Pixabay / Pexels

4. Sanje o izgubi ljubljene osebe

Veliko ljudi na vprašanje, česa se najbolj bojijo, odgovori z bojaznijo, ki jih prevzame ob misli na izgubo ljubljene osebe. Zato ni nič čudnega, da so take sanje zelo pogoste. Prav strah je nekaj, kar velikokrat zakopljemo v podzavest in zato na dan pride šele, ko zapremo oči. Zato je zelo pomembno, da se o njih pogovarjamo.
Take sanje lahko kažejo na to, da vam oseba, o kateri ste sanjali, pomeni zelo veliko, lahko pa odražajo tudi strah pred življenjsko spremembo– naša podzavest lahko konec nekega obdobja namreč v sanjah ponazori s smrtjo.

5. Sanje o zamujanju

Če vas sanje vržejo v jutranjo mrzlico ali občutke, da zamujate nekaj pomembnega, to lahko pomeni, da ste se znašli pod velikim pritiskom, pa naj gre za čustvenega ali kariernega. Lahko pa tudi pomeni, da vas je neprestano strah, da zamujate priložnosti in da življenje teče mimo vas. V hitrem življenjskem slogu je ta strah prisoten velikokrat in pomembno je, da se spomnite, da življenje ni tekmovanje in da se bo, če se trudite in delate na svojih ciljih, vse zgodilo natanko takrat, kot se mora.

Imate občutek, da nekaj zamujate? Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

6. Sanje o bivših partnerjih

Tudi sanje o bivših partnerjih so zelo pogoste in ljudi, sploh če so v razmerju, velikokrat nekoliko prestrašijo. Vendar pa take sanje same po sebi niso razlog za skrb – nič nenavadnega ni namreč, da se spomnite nekoga, ki je bil ob vas dolgo časa in da ti spomini na dan pridejo v sanjah.
Lahko pa tudi pomenijo, da iz prejšnje zveze s seboj nosite občutke, ki jih še niste razčistili ali pa da pri novem partnerju pogrešate nekaj, kar ste prejeli v prejšnji zvezi.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!