Ta zajtrk ni le okusen, pač pa je tudi brezglutenski in odličen vir beljakovin, ki jih zagotavljajo jogurt, kvinoja in oreščki. Gozdni sadeži pa bodo poskrbeli za dodatno dozo vitamina C.
Brezglutenski zajtrk z gozdnimi sadeži in kvinojo
Sestavine
- Sestavine za pripravo popolnega zajtrka
- skodelica grškega jogurta
- 2 žlici medu
- gozdni sadeži po okusu (jagode, borovnice, maline, robide)
- 1/4 skodelice kuhane kvinoje
- 1-2 žlici grobo sesekljanih mandljev (pretlačite jih čez krpo ali v vrečko s kladivom za meso)
- sveži listi mete
Navodila
- V skledi zmešajte grški jogurt in med.
- V kozarec razporedite tretjino jogurtove mešanice, tretjino narezanih gozdnih sadežev in tretjino kuhane kvinoje.
- Potresete z malo mandljev in ponovimo vrstni red, na koncu vse skupaj prelijete z medom in okrasite z lističi sveže mete.