fbpx

Recept: brezglutenski zajtrk z gozdnimi sadeži in kvinojo

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Ta zajtrk ni le okusen, pač pa je tudi brezglutenski in odličen vir beljakovin, ki jih zagotavljajo jogurt, kvinoja in oreščki. Gozdni sadeži pa bodo poskrbeli za dodatno dozo vitamina C.

Brezglutenski zajtrk z gozdnimi sadeži in kvinojo

  • Obroki: 1
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

    Sestavine za pripravo popolnega zajtrka
  • skodelica grškega jogurta
  • 2 žlici medu
  • gozdni sadeži po okusu (jagode, borovnice, maline, robide)
  • 1/4 skodelice kuhane kvinoje
  • 1-2 žlici grobo sesekljanih mandljev (pretlačite jih čez krpo ali v vrečko s kladivom za meso)
  • sveži listi mete

Navodila

  1. V skledi zmešajte grški jogurt in med.
  2. V kozarec razporedite tretjino jogurtove mešanice, tretjino narezanih gozdnih sadežev in tretjino kuhane kvinoje.
  3. Potresete z malo mandljev in ponovimo vrstni red, na koncu vse skupaj prelijete z medom in okrasite z lističi sveže mete.
Opozorilo: Kvinojo morate pred kuhanjem vedno dobro sprati pod tekočo vročo vodo, saj tako odstranite naravno zaščito pred škodljivci, ki jo kvinoja ima. Če tega ne storite, ima lahko grenak okus.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!